x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cu cât ai mai mult succes, cu atât bei mai mult

Cu cât ai mai mult succes, cu atât bei mai mult

23 Ian 2008   •   00:00

Directorii executivi ai marilor companii şi ai instituţiilor sectorului public încearcă să facă faţă  slujbelor stresante, bând echivalentul a trei sticle de vin pe săptămână, indică un nou studiu realizat de Oficiul Naţional de Statistică /ONS/ , citat de publicaţia britanică The Indepedent.



Directorii executivi ai marilor companii şi ai instituţiilor sectorului public încearcă să facă faţă  slujbelor stresante, bând echivalentul a trei sticle de vin pe săptămână, indică un nou studiu realizat de Oficiul Naţional de Statistică /ONS/ , citat de publicaţia britanică The Indepedent.

Potrivit studiului, bărbaţii care deţin cele mai importante posturi consumă în medie aproximativ peste 11 pahare medii de vin de 175 de militri (23 de unităţi de alcool). Această cifră depăşeşte limita recomandată săptămânal de 21 de unităţi, sugerând că mulţi oameni de afaceri şi manageri pot suferi din această cauză de probleme de sănătate.

Doctorii, avocaţii şi contabilii vin puternic din spate cu 20 de unităţi de alcool consumate pe  săptămână, potrivit datelor furnizate de Oficiul Naţional de Statistică. Per total, datele furnizate de ONS indică că aproximativ 10 milioane de persoane consumă mai mult alcool decât limita maximă recomandată săptămânal de 23 de unităţi pentru un bărbat şi de 14 pentru o femeie. Bărbaţii tind să bea aproape dublu faţă de femei. De altfel, ONS a recunoscut că iniţial a subestimat numărul de persoane care consumă alcool, numărul total al acestora fiind în realitate cu 32 la sută mai mare, bărbaţii bând 18,7 unităţi pe săptămână iar femeile 9 unităţi, prin comparaţie cu estimările anterioare care acordau 14,8 unităţi bărbaţilor şi 6,2 femeilor.

Pe de altă parte, oamenii pot spune că au băut mai puţin sau aprecia greşit cât alcool au consumat. Într-o încercare de a descuraja băutul la petreceri, guvernul sfătuieşte femeile să nu bea mai mult de 2 unităţi pe zi, iar bărbaţii nu mai mult de 3. Un pahar de vin  de 175 militri este echivalentul a 2 unităţi, iar unul de 250 de mililitri echivalentul a trei unităţi.

Publicaţia britanică notează că patru din 10 bărbaţi şi o treime din femei depăşesc limitele zilnice recomandate de alcool cel puţin o dată pe săptămână. Cel mai popular loc de a bea rămâne casa fiecăruia, jumătate din cei chestionaţi consumând alcool acasă în ultima săptămână. La capitolul cine bea mai mult în Marea Britanie, două rapoarte ale ONS indică că englezii beau mai mult decât scoţienii sau galezii. Acelaşi ONS relevă că aproximativ o pătrime din populaţia adultă de 42 de milioane a Marii Britanii depăşeşte limitele de alcool recomandate săptămânal, 60 la sută (25 de milioane de adulţi) fiind consumatori 'moderaţi' sau 'modeşti' de alcool.

Potrivit The Independent, aproximativ 6 milioane de persoane din Marea Britanie nu consumă alcool.

×
Subiecte în articol: magazin unităţi alcool