x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cu Tony Doboş manager, demisiile curg pe bandă rulantă

Cu Tony Doboş manager, demisiile curg pe bandă rulantă

de Horatiu Sima    |    11 Ian 2008   •   00:00
Cu Tony Doboş manager, demisiile curg pe bandă rulantă

Aflată pe ultimul loc în clasamentul primei divizii, Universitatea Cluj nu a fost scutită de convulsii la acest final de an. Antrenorul principal, Gheorghe Mulţescu, a făcut, la cererea expresă a primarului oraşului de sub Feleac, Emil Boc, un drum la Cluj, pentru a lămuri situaţia jucătorilor. Reamintim, Mulţescu a condiţionat salvarea echipei de la retrogradare de punerea pe lista de transferuri a 18 jucători, iniţial, după care a redus numărul lor la 13.



Aflată pe ultimul loc în clasamentul primei divizii, Universitatea Cluj nu a fost scutită de convulsii la acest final de an. Antrenorul principal, Gheorghe Mulţescu, a făcut, la cererea expresă a primarului oraşului de sub Feleac, Emil Boc, un drum la Cluj, pentru a lămuri situaţia jucătorilor. Reamintim, Mulţescu a condiţionat salvarea echipei de la retrogradare de punerea pe lista de transferuri a 18 jucători, iniţial, după care a redus numărul lor la 13.

 

VÎNZĂTORII.”Nu puteam continua cu jucători care şi-au bătut joc de numele echipei, cu apărători care lăsau bulevarde libere adversarilor în drumul lor spre poartă. Ce mi-a folosit faptul că toată lumea îmi zicea că echipa joacă bine, dacă risipeam puncte în ultimele secunde de joc. Am fost ferm, dur chiar, erau unii care duceau o viaţă de boemi, pe bani mulţi şi fără să facă treabă. Din păcate, din toate cerinţele mele nu prea s-a rezolvat mai nimic”, a declarat pentru emisiunea “Fără violenţă“, de la Cosmos TV, tehnicianul bucureştean.

 

NECOLABORARE.”Am fost la primarul Emil Boc, care m-a rugat să rămân. Cum să rămân când nu făcuseră nimic în 3 săptămâni de pauză. Eu am stat de sărbători şi am vizionat casete cu jucători, că aveam nevoie. Când am ajuns la Cluj nu se făcuse nimic din ce vorbisem la finalul anului trecut. Am vorbit cu primarul, cu consilierii. Tony Doboş a fost de accord să lucreze cu mine, atunci când a fost întrebat în plen. Eu am fost ferm, nu vreau să lucrez cu el în echipă, îmi ajunge ţeapa pe care am luat-o la Politehnica Timişoara, că are şi acum să îmi dea bani buni de atunci”, a spus Mulţescu.

LUCRAT.“În plus, unii dintre jucătorii pe care eu i-am pus pe listă pentru a fi disponibilizaţi sunt buni prieteni (Gigel Coman, n.r.) cu noul preşedinte şi m+au vorbit numai de rău, că i-am făcut să muncească. Mi-am spus punctul de vedere, în momentul de faţă nu mai pot să-mi asum responsabilitatea evitării retrogradării. Timpul e foarte scurt pînă la reluarea campionatului şi nu s-a făcut nimic", a declarat Mulţescu. Apoi, s-a ridicat şi a părăsit încăperea grăbit adunarea .

 

CONFIRMAREA. Întărind spusele lui Mulţescu, fostul manager general, Alin Tişe, a afirmat că Universitatea are un buget de 500.000 de euro pentru achiziţii, dar banii există doar pe hârtie. Acţionarii clubului, cu excepţia Consiliului Local, nu au virat sumele stabilite pentru majorarea de capital. Data limită a expirat la 31 decembrie! „Am fixat un buget de 500.000 de euro pentru transferuri. Din păcate, acţionarii au întârziat cu virarea banilor. Este vorba de 1 milion de lei.”, a lămurit Tişe dilema. Secundul "şepcilor roşii", Francisc Dican, şi-a înaintat şi el demisia, urmând a relua colaborarea cu fostul antrenor al Universităţii, Adrian Falub. "Feri Dican şi-a depus actele de demisie. Din câte ştim noi va merge cu Adi Falub la Sportul Studenţescu", a precizat directorul sportiv al "studenţilor", Sorin Vădana.


PRIETENI. Preşedintele Anton Doboş avea totul pregătit atunci când Mulţescu a refuzat. Căci nu i-au trebuit decît 4 ore din momentul anunţării demisiei lui Gigi Mulţescu. L-a adus pe Alpar Meszaros, antrenor principal, Stelian Gherman, director tehnic, iar Marius Popescu şi Călin Ciucur, antrenori secunzi, au imposibila misiune de a scăpa Universitatea de retrogradare. „Nu mi-a fost greu să-i conving pentru că toţi sunt foşti jucători ai Universităţii, deşi nu este deloc confortabil să preiei banca tehnică a echipei de pe ultimul loc şi cu 11 puncte din 19 partide jucate. M-am gândit să aleg un staff tehnic sută la sută clujean, tineri şi neliniştiţi, dornici de performanţă. Sper să reuşim să salvăm echipa de la retrogradare şi ţin să le mulţumesc că au acceptat să vină alături de mine.”, a declarat Doboş. "Am o listă întreagă de jucători din ţară şi din străinătate. Vor veni jucători, vor pleca jucători, vor veni persoane noi în club", a spus noul preşedinte.

DISPĂRUT.” Brazilianul Bilica nu s-a prezentat, deşi ne-am reunit de trei zile. Am cerut informaţii despre el impresarului pentru că nimeni nu ştie unde este la ora actuală. Noi sperăm să-l avem cît mai repede la pregătire", a precizat Doboş. Directorul sportiv, Sorin Vădana, a dezvăluit că Bilica ar fi trebuit să revină din Brazilia cu acelaşi avion cu care a sosit colegul său din defensivă, Andre Astorga. "Avea bilet de întoarcere pe data de 4 ianuarie. Trebuia să fie deja la Cluj", a spus Vădana. Fundaşul care a evoluat şapte sezoane în Il Calcio a împlinit 29 de ani exact în ziua în care ar fi trebuit să se îmbarce în aeronava cu destinaţia Cluj. Transferul lui Bilica la "U" s-a realizat la sfîrşitul lunii noiembrie, brazilianul avînd un contract pînă în vară de 70.000 de euro, cu drept de renegociere.

COLABORARE. Războiul dintre cele două echipe din Cluj pare a se fi încheiat. Ceferiştii ar fi acceptat să cedeze “şepcilor roşii”patru fotbalişti, Oliveira, Mojica, ambii evaluaţi la 400000 de euro, Chihaia, evaluat la circa 250000 de euro, şi Casian Miclăuş, pentru 100000. Dintre aceştia, doar portughezul ar fi interesant pentru “U”. Preţurile cerute de CFR pentru cei patru fotbalişti sunt exorbitante în comparaţie cu valoarea şi forma jucătorilor. Înainte de plecarea în Antalya, antrenorul CFR-ului, Ioan Andone, a recunoscut că i-ar conveni ca jucătorii care nu intră în planurile sale pentru retur să fie cedaţi la "U" Cluj. "Aş fi dispus să împrumut jucători la Universitatea. Aş putea să îi urmăresc mai atent. Eu am fost coleg cu Meszaros la Dinamo, iar pe Gherman l-am avut jucător la «U»", a spus Andone. Universitatea îi doreşte de la CFR pe mijlocaşii Ciprian Deac şi Radu Mărginean.

SFĂTUITORUL.După ce şi-a reziliat contractul cu Iaşiul, atacantul Cristian Silvăşan a ajuns la Cluj. El va semna un contract pînă în vară cu posibilitate de prelungire. "Este un jucător bun. Poate fi vârful de care avem nevoie", a declarat antrenorul Alpar Meszaros. Mutarea a fost uşurată şi de faptul ca Tony Doboş este cel care deţine drepturile federative pentru atacantul care a mai jucat pentru Poli Iaşi, Poli Timişoara şi Universitatea Craiova. Doboş este, totodată, şi sfătuitorul de taină al lui Silvaşan, iar jucătorul a fost ademenit la "U" Cluj şi în vară, dar a ajuns în cele din urmă la Poli Iaşi. "Nu vin la Cluj doar pentru Doboş. Sunt şi multe alte motive care m-au eterminat să iau aceasta decizie", a declarat Cristian Silvasan.

IPOTEZE. Mai este aşteptat în probe şi fundaşul stînga portughez, Luis Miguel (ex-Vitoria Guimaraes şi FC Porto B), dar şi fundaşul Lucian Perde, care a lucrat cu Meszaros anul trecut la IS Cîmpia Turzii. Meszaros îl vrea şi pe portarul Perianu, care e aproape de a semna cu Oţelul.Fundaşul Cosmin Cruşoveanu a fost împrumutat pînă în vară la Corvinul Hunedoara, echipa de la care a fost transferat în vară pentru 40.000 de euro. Cruşoveanu e al cincilea jucător care a părăsit clubul în iarnă, după ce Bolohan, Baciu, Zongo şi Haciatrian şi-au reziliat de comun acord contractele. Un alt jucător care ar putea pleca de la Cluj este mijlocaşul Bogdan Dolha, ofertat de divizionara secundă, Mureşul Deva.

AMENINŢĂRI. Alpar Meszaros şi Stelian Gherman vor deplasa la Sovata un lot de 26 de jucători pentru primul stagiu de pregătire centralizat (15-25 ianuarie). Meszaros a anunţat că jucătorii cu contracte mari ar putea fi puşi pe liber dacă nu acceptă diminuarea salariilor. "Vor veni 3-4 jucători, dar vor şi pleca unii. Există discrepanţe mari între contractele jucătorilor", a spus Meszaros. Primii vizaţi sînt portarul Martin Tudor, care cîştigă 72.000 de euro pe an şi fundaşul Park, cu 100.000 de dolari pe an.

Iată lotulLista atasamente

 

Portari: C. Moldovan, Szolomajer, M. Tudor, Radulovici Fundaşi: Astorga, Cruşoveanu, Suller, M. Jovanovici, Unguruşan, Baciu, Iodi, Ochincă
Mijlocaşi: Dolha, Buş, Ghindaru, Olah, G. Coman, A. Mureşan, A. Savu, Villand
Atacanţi: S. Costea, R. Sabo, Negrean, C. Suciu
Absenţi: Goga, N. Jovanovici, Bilica (motivaţi), Park



×
Subiecte în articol: magazin cluj jucatori multescu doboş meszaros dobo