x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cum a dormit un artist timp de un an pentru a analiza natura timpului (VIDEO)

Cum a dormit un artist timp de un an pentru a analiza natura timpului (VIDEO)

01 Dec 2011   •   11:51
Cum a dormit un artist timp de un an pentru a analiza natura timpului (VIDEO)

Tehching Hsieh a realizat un "performance" inedit despre trecerea timpului, el trezindu-se in fiecare ora timp de un an, incepand din 11 aprilie 1980 si pana in 11 aprilie 1981, scrie Huffington Post.

In aceasta perioada, Hsieh nu a dormit mai mult de 59 minute continuu. Artistul "semna condica" in fiecare ora din cele 8760 de ore, el fiind fotografiat in aceeasi pozitie si aceeasi locatie, langa un ceas. El s-a ras in cap inainte de a-si incepe performance-ul, iar cresterea parului reprezinta trecerea timpului.

Momentul artistic ilustreaza natura timpului, atunci cand acesta nu mai este ocupat de activitatile obisnuite. In urma unei zile de lucru, timpul devine omogen, mecanic si impartit. In mod normal, orele masoara timpul cat lucram, in performance-ul lui Tehching Hsieh pontarea in sine este munca lui. Astfel, timpul trece pur si simplu, fara a fi influentat de vreun eveniment.

In video-ul de sase minute se regasesc toate fotografiile realizate de Hsieh in timp ce se ponta pe durata celor 8760 de ore.

×
Subiecte în articol: artă munca performance timp