x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cutremur devastator

Cutremur devastator

28 Dec 2007   •   00:00

După ce cutremurul de 7,6 grade pe scara Richter care a lovit Pakistanul in 2005 a ucis 75.000 de oameni, o echipă de intervenţie din Anglia a plecat la Islamabad pentru a lucra printre ruine.

Peste 75.000 de oameni, ucişi in Pakistan

După ce cutremurul de 7,6 grade pe scara Richter care a lovit Pakistanul in 2005 a ucis 75.000 de oameni, o echipă de intervenţie din Anglia a plecat la Islamabad pentru a lucra printre ruine.

La ora locală 8:50, la 8 octombrie, regiunea Kashmir, disputată intre India şi Pakistan, este lovită de unul din cele mai distrugătoare seisme din ultimii 100 de ani.

GENERAŢIA PIERDUTĂ. Primul bilanţ oficial al victimelor a fost anunţat a doua zi: 18.000 de morţi. In zilele următoare, cifra a fost modificată, existănd posibilitatea ca numărul total al morţilor să ajungă la 80.000.

Şi pentru că nu era de ajuns, după producerea seismului zeci de replici puternice au zguduit zona aproape distrusă. Pakistanul a fost luat pe nepregătite de amploarea tragediei, mii de oameni primind asistenţă medicală cu mare intărziere, din cauza faptului că numeroase zone au devenit inaccesibile in urma alunecărilor de teren. Cutremurul din Pakistan a dus la dispariţia unei intregi generaţii, printre victime numărăndu-se in special copii. Documentarul "Cutremur devastator" prezintă tragedia care a marcat continentul asiatic in anul 2005.

Info

Â

Patrula iacului salbatic. Starea precară a antilopei tibetane este dezvăluită in acest documentar unic de o oră, filmat in vastele ţinuturi din vestul Chinei, pe cel mai ostil teren din lume. "Patrula Iacului Sălbatic" prezintă pentru prima dată locul spre care migrează femelele gestante, pentru a-şi naşte puii. De asemenea, ni se dezvăluie proporţiile măcelului ilegal căruia ii cad victime aceste animale pentru lăna lor fină, care, din păcate, face obiectul unui comerţ infloritor. Acum, antilopa tibetană a fost aleasă ca mascotă a Jocurilor Olimpice 2008. Dacă masacrul ilegal nu se opreşte rapid, este posibil ca aceste frumoase animale să dispară complet pănă la data inceperii acestui eveniment sportiv de faimă mondială.

Trecutul lui Jeremy Irons. Trecutul colorat al familiei actorului Jeremy Irons (foto) este ilustrat in această a treia serie din "Cine crezi că eşti?". Prin intermediul acestui show, Irons incearcă să-şi explice de ce simte o aşa afinitate faţă de Irlanda şi astfel investighează un mit de familie potrivit căruia unul dintre strămoşii săi a mers la Westminster călare pe un măgar pentru a duce o petiţie guvernului. "Cine crezi că eşti?" studiază atent istoria familiilor oamenilor celebri, mergănd pe urmele strămoşilor acestora şi evidenţiind secrete şi surprize din trecutul lor. Noile episoade vi-i prezintă pe bucătăreasa celebră Nigella Lawson, pe starul din Doctor Who, David Tennant şi actriţa din Absolutely Fabulous, Julia Sawalha.

×
Subiecte în articol: documentar