x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun David Bryan, spălat în direct de păcatul onanismului

David Bryan, spălat în direct de păcatul onanismului

de Dana Cobuz    |    25 Feb 2011   •   18:45
David Bryan, spălat în direct de păcatul onanismului
153754-hotel-fm-5.jpgAşa-zisa dezbatere imparţială pe tema scandalului porno declanşat de David Bryan, solistul trupei Hotel FM (reprezentanta României la Eurovision 2011), promisă de Marina Almăşan şi difuzată sâmbăta trecută la TVR 1, a pus în talerele balanţei un elefant şi o... alună!

Invitaţii pro şi contra anunţaţi de gazda emi­si­unii "Ne vedem la TVR!" nu ar fi putut nici măcar mima echilibrul. Mulţii susţinători ai ideii că talentul nu are de-a face cu aşternuturile au fost aprig şi consecvent sprijiniţi de moderatoare, reducând practic la tăcere foarte puţinele voci contra prezente în studio.

Nu punem la îndoială faptul că românii sunt amatori de picanterii de budoar. Dar de ce a trebuit televiziunea publică să ofere acest spectacol în direct, împănat cu discursuri ce-i înfierează pe cei care îndrăznesc să critice? Dacă decenţa "eroului" David Bryan este discutabilă, indecenţa şi derapajul discuţiei din această emisiune nici măcar nu pot fi contestate.

Cu ce folos?, ne întrebăm. Concurentul bântuit de hormoni oricum nu putea fi descalificat, după cum a punctat şi Marina Almăşan: "Pe noi, regulamentul în primul rând nu ne lasă să-l schimbăm. Singurul care poate să-l schimbe (n.r. - pe interpret) este compozitorul. Noi îi putem cere daune morale în momentul în care el prejudiciază în vreun fel imaginea Televiziunii Române cu un comportament indecent, după momentul alegerii lui". Încă o dată, cu ce folos a alocat Televiziunea Română mai mult de 75 de minute de emisie live, în plină zi de sâmbătă, la principalul canal tv? Pentru un rating de 1,9% ? A meritat obrazul?

"Un nebun aruncă o piatră în baltă şi zece înţelepţi nu o pot scoate", spune o veche zicală. Un tânăr se masturbează în faţa unei camere web şi are pretenţia că actul este unul privat, iar zece licenţiaţi în Jurnalism, Marketing sau mai ştim noi ce nu reuşesc să şteargă această imagine de pe retina publică.

Nici măcar când, aproape lacrimogen, şefa înţelepţilor, Marina Almăşan, aruncă în joc, la final de emisiune, secrete din culise: "Băiatul ăsta a fost dat peste cap, pentru că el nu şi-a imaginat că în România i se poate întâmpla aşa ceva. N-a mai putut să repete, colegii lui se chinuiesc de atunci să-l scoată din această stare, să-i spună că este un lucru peste care vom trece. Lui îi este ruşine, pentru că a pus Televiziunea Română şi i-a pus pe români într-o situaţie jenantă. El se consideră vinovat pentru ceea ce se întâmplă. Finanţatorii care promiseseră sprijin Televiziunii Române în acest proces de pregătire şi de prezenţă a României la Eurovision au zis: «Aaah, datorită ziarului Cancan, care a publicat aceste lucruri noi, nu ne mai putem asocia imaginea cu Eurovisionul»". Haideţi să-i plângem în cor de milă lui David Bryan! Dar de ce să nu facem o chetă? Să adunăm bani măcar pentru o cameră web mai performantă!

Dedicăm finalul acestui material unei cititoare care a făcut următorul comentariu pe www.jurnalul.ro: "Cred că dacă va ocupa un loc bun la Eurovision, se va uita asta şi vor spune că «l-a ajutat», iar dacă va ocupa un loc nu tocmai bun, vor zice că e «din cauza imaginii pe care şi-a creat-o». La scuze ne pricepem, nu-i aşa?".

×
Subiecte în articol: eurovision 2011