x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun De 33 de ani, cu dintele-n ureche

De 33 de ani, cu dintele-n ureche

de Sînziana Stancu    |    18 Oct 2010   •   00:00

Supliciul îndurat 33 de ani de un miner britanic a avut un "happy-end" zilele trecute, când medicii i-au scos un dinte din... ureche.

Pe Stephen Hirst l-au chinuit aproape toată viaţa durerile de cap, în zona urechii drepte şi infecţiile repetate din conductul auditiv. Avea momente când suferinţa îl aducea în pragul nebuniei şi începea să se dea cu capul de pereţi, după cum a mărturisit într-un interviu dat pentru Daily Mail. Cu timpul, surzise pe jumătate.
Durerile i-au apărut când avea 14 ani. L-au consultat mulţi medici, era internat în spital periodic, dar nimeni nu a reuşit să descopere sursa suferinţei lui.

Luna aceasta, Hirst s-a hotărât să facă şi ultima încercare, mergând la un spital din Sheffield, Royal Hallamshire. "Cei de acolo s-au hotărât să caute răul la rădăcinile lui", a povestit Hirst, care a lucrat ca miner şi s-a pensionat după 15 ani de muncă, din cauza durerilor atroce.

Când a început consultaţia, asistenta medicală i-a pus un tub de absorbţie în ureche şi a curăţat conductul auditiv. Apoi a venit şi cu un tub microscopic şi, în acel moment, a zărit ceva suspect. S-a uitat de câteva ori cu tutbul, apoi, fără să-i spună nimic lui Hirst, a luat o pensetă şi a smuls "ceva" din urechea lui. "La început, nu mi-a spus nimic. Stătea şi se uita cu uimire la ce scosese. Apoi m-a întrebat dacă am pierdut vreun dinte. I-am spus că i-am pierdut pe toţi. În final mi-a spus că nu-i vine să creadă că găsise un dinte în urechea mea ... şi mi l-a arătat". "De 20 de ani, de când lucrez, nu am văzut aşa ceva!", se mirase asistenta.

Dintele pare a fi un incisiv de lapte. Hirst crede că, în copilărie, când i s-au schimbat dinţii, şi-ar fi vârât el singur în ureche dintele căzut. Dar nu mai ştie sigur. Oricum, pentru el nici nu mai contează cum a ajuns dintele în urechea lui. Cel mai important este că a scăpat de durerile de cap care l-au torturat o viaţă întreagă.

×
Subiecte în articol: magazin