x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dezvăluiri: Secretele lui Michael

Dezvăluiri: Secretele lui Michael

de Sînziana Stancu    |    21 Sep 2009   •   00:00
Dezvăluiri: Secretele lui Michael
Sursa foto: Stefan Wemouth/Reuters

Într-o serie de înregistrări audio nedate publicităţii până acum, "Regele muzicii pop" nu are prea multe vorbe frumoase de spus despre familia sa. Din contră, News of the World dezvăluie acum în exclusivitate atacuri dure ale lui Michael la adresa unora dintre membrii "clanului Jackson".

Într-una dintre înregistrări, Michael spune despre fraţii săi din formaţia în care a debutat, Jackson 5, că erau "nişte puturoşi", care îi exploatau talentul, urmărind să se  îmbogăţească. "Fraţii mei nu mă ajutau. Când lucram pentru un spectacol de televiziune sau pentru o înregistrare video, stăteau deoparte şi se distrau, în timp ce eu lucram şi eram numai ochi şi urechi la toate explicaţiile specialiştilor", se plângea Michael, spunând că "ai nevoie de talent, dar unii sunt atât de puturoşi, că nu vor să şi-l dezvolte deloc".


MAIMUŢA, URĂTUL, AFEMEIATUL, CERTĂREŢUL ŞI ÎNCĂPĂŢĂNATUL
Michael îşi descrie fraţii pe rând. Despre Tito (55 de ani), artistul spune că era "obsedat de anatomia vehiculelor". Îl descrie ca fiind o persoană "plictisitoare" şi o "maimuţă unsuroasă". Hobby-ul lui era să cumpere de la magazin bucăţi de plastic pe care le asambla şi le lipea, construind avioane de jucărie. Asta făcea mai tot timpul, iar lui Michael îndeletnicirea fratelui său i se părea extrem de plictisitoare.

Pe Marlon (52 de ani) "lumea îl considera urât şi îl lua peste picior, spunând «ce fel de frate e ăsta»". Michael se plângea că "Marlon îl imita mereu pe scenă". "Orice făceam, făcea şi el la fel ca mine. Nu puteam să sufăr asta, pentru că părea un «tăntălău» şi un «demodat»", povestea Michael.

Jermaine (54 de ani), care s-a despărţit de prima lui soţie după ce s-a îndrăgostit de o altă femeie mai tânără şi frumoasă, a fost acuzat de Michael că este un "afemeiat" şi că şi-a neglijat talentul artistic, fiind foarte influenţabil şi lăsându-i pe alţii să îşi pună amprenta asupra stilului şi frumuseţii pe care el le crea.

Despre Jackie (58 de ani), Michel povesteşte că a fost întotdeauna "un certăreţ şi un încăpăţânat". "Avea o atitudine negativă şi ma­nifesta scepticism faţă de orice şi oricine", a dezvăluit Michael.

În ceea ce-l priveşte pe Randy (47 de ani), cel mai mic frate al lui Michael, artistul îl acuză că a făcut greşeala să nu-i asculte niciodată sfatul. "Pur şi simplu nu mă asculta şi era extrem de încăpăţânat. Dacă-i spuneai că e întuneric, el spunea că e lumină. Voia să fie un macho. N-am să uit niciodată ziua când ne-am întâlnit cu producătorul nostru şi i-a spus că trebuie să fie el însuşi şi să se bazeze pe forţele proprii. Randy s-a ridicat în picioare şi a spus: «Sunt bărbat!», iar noi am început cu toţii să râdem", a povestit Michael.

Despre el însuşi spune: "Fraţii credeau că sunt un naiv, un om slab şi smiorcăit, dar nu eram aşa. Eu eram căpitanul corăbiei mele. Ascultam părerile tuturor, dar decizia finală mi-a aparţinut întotdeauna".
KATHERINE, CEA MAI APROPIATĂ
Artistul nu a cruţat-o de critici nici pe mama sa, Katherine, despre care spunea mereu că este "cea mai apropiată fiinţă din viaţa lui şi cea care l-a susţinut mereu". În înregistrările secrete însă, Michael povesteşte că "l-a dezamăgit" când a dat un interviu şi a povestit despre el. "Nu-mi place să vorbească, nu-i treaba altora să ştie despre ceilalţi", a spus el. El a dezvăluit, la rândul său, că mama lui nu şi-a dorit niciodată să aibă fete. "Ar fi vrut să fim numai băieţi. Le-a spus-o şi surorilor mele, iar ele nu s-au supărat."

Pe tatăl lui, Joe, Michael îl descrie ca fiind "foarte gelos şi posesiv". "Nu-şi arăta dragostea, dar când cineva se apropia de noi îi spunea: «Lasă-mi copiii în pace!». Era foarte greu pentru mine să petrec o zi întreagă cu el", a dezvăluit Michael.
De altfel, de-a lungul timpului, presa a dezvăluit că Michael a avut o relaţie încordată cu tatăl său.


SURORILE LA TOYA ŞI JANET
Pe La Toya, Michael a poreclit-o "Doamna Drăguţă şi Obraznică". Sora lui a făcut aproape o obsesie din curăţenie şi ordine. "Nu puteai să stai pe canapeaua ei, în patul ei sau să păşeşti pe covorul ei, pentru că voia să fie totul ca nou. Dacă te apuca tusea la masă, îşi acoperea farfuria, iar dacă strănutai, fugea în altă cameră. Iar cât priveşte filmele, niciodată nu a putut să înţeleagă ce-mi plăcea din «Războiul Stelelor» sau din «Fălci»", a povestit Michael.

După sora lui favorită, Janet, Michael a suferit enorm şi chiar a fost măcinat de gelozie când ea a părăsit familia, ca să se căsătorească, în 1984, cu producătorul de muzică pop James DeBarge. După un an însă s-au despărţit. Michael povesteşte că semănau foarte mult şi obişnuiau să facă totul împreună. Îşi făceau împreună programul de lucru zilnic şi îl respectau întocmai.

×
Subiecte în articol: magazin michael jackson