x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dictionar de arta

Dictionar de arta

de Sebastian S. Eduard    |    07 Apr 2006   •   00:00
Dictionar de arta

Nu numai pentru iubitorii de arta, dar si pentru publicul larg

CARTE
Nu numai pentru iubitorii de arta, dar si pentru publicul larg

Un dictionar de arta este o piesa rara, costa mult si, de cele mai multe ori, crezi ca se adreseaza unui public mult prea specializat. Cu totul altfel sta treaba cu "Mica enciclopedie de arta universala" a autorilor Vasile Florea si Gheorghe Syekely, aparuta la Editura Litera International.

O lucrare destinata tuturor iubitorilor de arta, atat profesionistilor in materie, cat si publicului larg. Rod al efortului sustinut al celor doi autori, Vasile Florea si Gheorghe Syekely, "Mica enciclopedie de arta universala" apare intr-o editie imbunatatita, actualizata, incluzand reperele esentiale ale fascinantului univers al artei. Conditiile grafice de exceptie, calitatea tipografica si caracterul concis al scriiturii fac din acest volum o aparitie de referinta.

Lucrarea include scurte prezentari biografice ale maestrilor artei universale, insotite de comentarii succinte despre operele lor reprezentative, cat si o trecere in revista a principalelor stiluri, curente, miscari si grupari artistice, oferind astfel cititorului o viziune de ansamblu a artelor plastice.

Semnale Editoriale

Copiii mintii

EDITURA NEMIRA. Trilogia lui Ender continua. Este un final demn de ceea ce s-ar putea numi o saga a evolutiei morale umane, un concept rar, abordat de multi, dar care numai in viziunea lui Orson Scott Card a cunoscut adevaratul succes. Jane, un computer evoluat, este singura in masura sa salveze Lusitania. Insa experienta ii este amenintata chiar de Congresul Stelar. Vor reusi copiii mintii s-o tina in viata pe Jane?

Faust

EDITURA PARALELA 45. Noua traducere in limba romana a poemului dramatic la care Goethe a lucrat o viata, semnata de regretatul Mihail Nemes, se va impune in constiinta publicului ca versiune romaneasca de referinta a lui Faust. Transpunerea lui Nemes are marele merit de a mentine varietatea formelor de expresie ale originalului german. Vocea goetheana, care trece de la tragic la burlesc si de la ironic la patetic, razbate la Nemes peste tot, oferindu-i cititorului o satisfactie rara.

Realizarea telurilor

EDITURA CURTEA VECHE. Cu totii avem teluri in viata, ne dorim sa fim, sa avem, sa ajungem, sa realizam. Pentru unii, acestea raman doar vise, pentru altii, devin impliniri. Brian Tracy a ajuns la concluzia ca diferenta consta in primul rand in formularea telului. Strategia din aceasta carte este verificata. Ea a stat la baza reusitei a celui care a conceput-o si de ea au beneficiat pana azi peste doua milioane de oameni din 35 de tari. Fiecare capitol va prezinta pasii teoretici si practici necesari in atingerea telurilor: dezvoltarea increderii si a stimei de sine, depasirea obstacolelor, acceptarea provocarilor, in total 21 de chei.

Ferdydurke

EDITURA RAO. Apreciata de critici drept una dintre cele mai citite carti ale secolului XX, "Ferdydurke" inaugureaza temele si motivele fundamentale ale operei lui Witold Gombrowicz: problema imaturitatii si a adolescentei, viata ca un teatru, criza sociala si culturala etc. Bruno Schulz scria despre aceasta carte: "Literatura noastra a uitat de mult asemenea evenimente socante si descarcari, cum ne ofera romanul lui Witold Gombrowicz. Avem de-a face aici cu o manifestare neobisnuita a talentului scriitoricesc, cu o noua si revolutionara forma si metoda a romanului si, in sfarsit, cu o descoperire fundamentala".
×
Subiecte în articol: artă