x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Doctorul e de vină

Doctorul e de vină

de Irina Cristea    |    09 Ian 2010   •   00:00
Doctorul e de vină
Sursa foto: Richard Carson/Reuters

Omor involuntar, comis prin neglijenţă în exercitarea profesiei. Sub această acuzaţie va fi adusă în faţa instanţei persoana pe care anchetatorii o consideră vinovată de moartea lui Michael Jackson - nimeni altul decât medicul artistului, dr Conrad Murray.



Este o chestiune de săptămâni până când doctorul Conrad Murray va fi adus în faţa instanţei în calitate de unic acuzat în cazul morţii vedetei pop Michael Jackson. Potrivit site-ului TMZ.com, Poliţia din Los Angeles a finalizat ancheta în cazul decesului vedetei, iar toate dovezile îl încriminează pe medicul personal al lui Jackson. Dosarul - exhaustiv şi de dimensiuni considerabile - va ajunge în curând pe biroul procurorului districtual din Los Angeles, au declarat, pentru TMZ, surse din cadrul anchetei.

Deşi nu există dubii asupra persoanei spre care îndreaptă toate dovezile adunate cu grijă de anchetatori în cel mai faimos caz al anului 2009, nu se cunoaşte cu exactitate acuzaţia sub care Murray va ajunge în faţa instanţei. Cea mai vehiculată variantă este cea a omorului involuntar, au dezvăluit sursele citate de TMZ. În acest caz, procuratura trebuie să demonstreze neglijenţa crasă de care a dat dovadă medicul în administrarea medicaţiei artistului.

Cazul se anunţă extrem de dificil de gestionat în instanţă, mai scrie TMZ, în special pentru că dr Murray nu a încălcat nici o lege federală administrându-i lui Michael Jackson injecţia cu propofol, anestezicul care, după toate concluziile expertizelor post-mortem, i-a cauzat moartea.

Michael Jacskon a decedat la un spital din Los Angeles, la 25 iunie 2009, în urma unui stop cardiac suferit la reşedinţa sa din Beverly Hills.

×
Subiecte în articol: magazin deces michael jackson verdict ancheta