x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Documentar - Care este locul crimei?

Documentar - Care este locul crimei?

de Cristina Ologeanu    |    11 Aug 2006   •   00:00

Cazul Sam Sheppard, caz real - subiect de serial

Cazul Sam Sheppard, caz real - subiect de serial

Discovery Channel prezinta in premiera o serie incendiara de documentare: "Adevaratul loc al crimei". Fiecare episod al seriei incepe cu locul unei crime, prezentand indicii, interviuri cu martori si reconstituiri dramatice ale modului in care e posibil sa se fi produs crima. Aceasta serie in sase parti examineaza anchete stiintifice din viata reala, plus numeroasele eforturi depuse pentru a afla "cine a facut-o". Primul episod studiaza o crima celebra din istoria Americii: cazul Sam Sheppard, din care s-au inspirat filmul si serialul tv de succes "Evadatul". Prezentat cu toate procesele, apelurile si problemele sale, acest caz a contribuit la istoria si dezvoltarea criminalisticii.

REALITATE. La 4 iulie 1954, sotia medicului Sam Sheppard a fost ucisa cu bestialitate in dormitorul casei sale, in Bay Village Ohio. Sotul victimei a negat ca el ar fi faptasul si a declarat ca s-a luptat el insusi cu adevaratul ucigas pentru a salva viata lui Marilyn Sheppard. In fata a doua complete de judecata diferite, la 12 ani distanta, Sam Sheppard a fost gasit vinovat prima data si nevinovat a doua oara. Dezbaterea continua si acum.

INFO
MAGIA DANSULUI. Duminica, la orele pranzului, TVR1 va invita sa urmariti un documentar despre magia dansului, produs in 2003 in Anglia. Riverdance e prima productie ampla care a facut cunoscuta cultura irlandeza in intreaga lume. Puteti vedea in imagini istoria de zece ani a unui show, pus in scena de patru trupe de balet din lumea intreaga. Spectacolele lor au fost urmarite in total de 18 milioane de spectatori si 1,5 miliarde de telespectatori, din peste 30 de tari si patru continente. Spectacolul sustinut de Riverdance in 2005 a tinut loc de aniversare, dar si de show de adio, lasand loc si altor trupe, precum apreciatei Lord of the Dance.

LA TRON. Tot o productie englezeasca 2003 este si documentarul "Baiatul care urma sa devina rege". Acesta prezinta extraordinara viata si vremurile in care a trait tanarul Print Charles pana la Restauratie, care a inceput in 1660. Era oare Charles al II-lea un hedonist fara principii, obsedat de sex sau un stralucitor strateg care a salvat monarhia britanica? Filmul incearca sa-l prezinte pe adevaratul Charles si ce l-a format in cei 21 de ani dinainte de a deveni regele Angliei. (C.O.)

×