x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Documentar - Crash Science

Documentar - Crash Science

29 Dec 2006   •   00:00
Documentar  -  Crash Science

Evolutia si siguranta designului auto, in premiera. National Geographic Channel ne prezinta la 2 ianuarie, incepand cu ora 22:00, un documentar interesant, "Crash Science: Automobile", aviz soferilor si nu numai.

Evolutia si siguranta designului auto, in premiera. National Geographic Channel ne prezinta la 2 ianuarie, incepand cu ora 22:00, un documentar interesant, "Crash Science: Automobile", aviz soferilor si nu numai. Accidentele de masina sunt o realitate a vietii noastre cotidiene. Documentarul de fata analizeaza motivele care duc la astfel de accidente, precum si evolutia designului auto, care sa ofere cat mai multa siguranta.

PASIV-ACTIV. Pana in 1951, cand Mercedes-Benz a introdus "celula de siguranta", nu existau masini ale caror producatori sa fi cercetat siguranta pasagerilor in cazul unui accident. Opt ani mai tarziu, cei de la Volvo introduceau centura de siguranta in trei puncte. Ambele inventii au revolutionat siguranta pasiva a automobilelor. Peste 50 de ani de inovatii auto (timp in care a aparut si siguranta activa) au adus masinile de la stadiul de sicriu pe roti la unul dintre cele mai sigure locuri. Totusi, inca nu s-a inventat masina care sa te scape si de o ploaie de meteoriti!

Info


TERRA 2006. Casele distruse din New Orleans sunt legate de creaturile nesatule din China. Raspandirea zambilei de apa in Lacul Victoria pune in pericol sanatatea ugandezilor ce traiesc pe malurile sale. Furtunile de praf din Africa provoaca o explozie de imbolnaviri de astm in Caraibe, in timp ce toxinele din oceane sunt asociate cu cazurile de cancer la balenele beluga din Canada. Pe baza cercetarilor generate de o noua disciplina, ESS (earth system science), aceasta noua serie de actualitate, "Terra 2006" examineaza cum evenimente aparent disparate petrecute in lume sunt in mod ciudat conectate si subliniaza relatia cauza-efect dintre ceea ce oamenii fac Pamantului si cum actiunile lor distrug mediul inconjurator. (Raluca Grintescu)

Viata de maimuta. O serie la limita, incarcata de emotii. "Viata de maimuta" prezinta cimpanzei si gorile orfane, salvate din mainile padurarilor brutali sau ale traficantilor de animale. Programul relateaza despre lupta pentru sustinerea primatelor, in Africa, unde aceasta batalie chiar trebuie purtata; despre puii traumatizati, pentru care se gasesc mame surogat; despre urgente medicale si operatii, crize de familie si stramutari; despre pui de gorila, care sunt alaptati inclusiv pe timpul noptii. Dar, mai presus de orice, aceasta este o poveste despre haosul crearii noilor grupuri de familie.
×
Subiecte în articol: siguranta