x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Documentar - Zborul 175

Documentar - Zborul 175

de Cristina Ologeanu    |    08 Sep 2006   •   00:00
Documentar  -  Zborul 175

La TVR 1 si Discovery Channel sunt comemorate atentatele antiamericane de la 11 septembrie

La TVR 1 si Discovery Channel sunt comemorate atentatele antiamericane de la 11 septembrie

11 septembrie 2001. America primeste o lovitura sub centura pentru care a dat vina pe teroristii lui Bin Laden. "Lovitura" a constat in mai multe atentate sinucigase care au implicat deturnarea a patru avioane de pasageri. Avioanele au fost folosite ca bombe aeriene care au ucis aproximativ 3.000 de persoane (dupa surse oficiale).

Pe langa pierderile omenesti, Turnurile Gemene World Trade Center si alte cinci edificii au fost distruse sau daramate partial; inca 23 de edificii si Pentagonul au fost afectate. Marcand comemorarea zilei de 11 septembrie, Discovery Channel prezinta documentarul "Zborul 175 - Destinatia: Dezastru", care urmareste evenimentele derulate la bordul avionului care a fost deturnat si pilotat pentru a intra in coliziune cu World Trade Center. Acest program dezvaluie cateva dintre misterele care inconjoara evenimentele petrecute la 11 septembrie.

DIN ZIAR. Si TVR 1 are programat la 11 septembrie un documentar despre teribilele atentate. Productie Anglia, SUA 2006, "11 septembrie - cadere in gol" are la baza un articol scris de ziaristul Tom Junod. Cand avioanele au lovit turnurile World Trade Center, la 11 septembrie, mii de vieti au fost brutal curmate. Ziarele, televiziunile au prezentat neintrerupt imagini apocaliptice despre tragedie si apoi, in zilele urmatoare, despre eforturile de salvare. Dar dintre toate, imaginea imortalizata de Richard Drew a ramas in mod special in memoria noastra. Este imaginea unui om care se arunca in neant. Un anonim ca multi altii, victima a nebuniei unora ce-si spun oameni.

INFO
SPIONUL LUI BIN LADEN.Dupa succesul cunoscut de „11 septembrie. De ce?", National Geographic Channel a delegat Towers Productions sa realizeze un documentar special de doua ore intitulat „Spionul genial al lui Bin Laden" Documentarul de doua ore va avea premiera la 10 septembrie, de la ora 22:00.

Personajul principal al documentarului este un fost comandant al Fortelor Speciale Egiptene, care s-a infiltrat in sistemul de securitate americana in timp ce lucra pentru organizatii teroriste precum Jihadul islamic egiptean si Al-Qaeda. A reusit sa se inroleze in Armata americana, desi figura printre teroristii suspectati de pe lista Departamentului de Stat. In timpul serviciului militar a antrenat un numar mare dintre teroristii care au luat parte la atacul din 1993 asupra World Trade Center. Tot el a compilat un manual Al-Qaeda al terorii folosind informatii din documentele luate in timpul sederii sale la Fort Bragg; de asemenea, a coordonat relocarea lui Bin Laden din Afganistan in Sudan. Ceva mai tărziu, a devenit informator FBI in aproximativ acelasi timp in care antrena teroristi in bazele Al-Qaeda din Orientul Mijlociu. Documentarul se bazeaza partial pe viitoarea carte de investigatii a lui Peter Lance, Triple Cross. „Aceasta este povestea necunoscuta si uimitoare despre «pacaleala» ce a permis ca tragedia 11 septembrie sa aiba loc. Este o poveste de departe mult mai captivanta decăt oricare alt roman politist", spune Sydney Suissa, vicepresedinte de continut al NGCI. (Raluca Grintescu)
×
Subiecte în articol: septembrie