x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dominique de Villepin afirmă că Nicolas Sarkozy a intervenit în instrumentarea dosarului Clearstream

Dominique de Villepin afirmă că Nicolas Sarkozy a intervenit în instrumentarea dosarului Clearstream

01 Dec 2008   •   00:00

Dominique de Villepin l-a acuzat luni pe preşedintele Nicolas Sarkozy că a intervenit "deschis" în instrumentarea dosarului Clearstream, fostul premier considerându-se "ţap ispăşitor" în acest caz, relatează AFP.



"De patru ani, s-a impus o teză în acest dosar, iar această teză nu este neutră, pentru că a fost impusă de Nicolas Sarkozy", a spus de Villepin, acuzat de "complicitate la denunţ calomnios".

"Încă de la început, eu am fost ţap ispăşitor", a continuat fostul premier. "A fost aranjat un adevărat linşaj mediatic şi judiciar. Cum să nu fie aşa dacă persoana care deţine cea mai înaltă funcţie în stat intervine deschis în proces?", încheie fostul prim-ministru.

Scandalul Clearstream a izbucnit în 2004, având scopul discreditării persoanelor acuzate de luare de mită prin intermediul companiei financiare Clearstream, cu ocazia vânzării unor fregate franceze spre Taiwan în 1991.

Numele figurau pe lista falsă a persoanelor care aveau conturi la Clearstream. Figura şi numele lui Nicolas Sarkozy, iar justiţia a considerat că scopul era discreditarea acestuia înaintea alegerilor prezidenţiale din 2007.

Justiţia a apreciat că existau elemente suficiente pentru a-l acuza pe Dominique de Villepin de implicare în acest dosar.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea