x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei

de Mihaela Suciu    |    06 Ian 2006   •   00:00
Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei face parte dintr-o distributie de zile mari, in "Cuscrele", serial de comedie difuzat la National TV

SERIAL
Draga Olteanu Matei face parte dintr-o distributie de zile mari, in "Cuscrele", serial de comedie difuzat la National TV

"Motivul principal pentru care am acceptat sa joc in "Cuscrele" este prietenia pentru Nae Cosmescu si faptul ca-l cunosc de atat de multi ani, pentru ca este un regizor entuziast", mi-a spus Draga Olteanu Matei, asezata la o masa rotunda pe platourile de filmare. M-am intalnit cu marea actrita intr-o zi de filmare la "Cuscrele", unde joaca alaturi de o distributie impresionanta. Exacta, intransigenta, profesionista, Draga Olteanu este genul de actrita care nu face compromisuri nici cand e vorba de o simpla discutie. Daca reusesti sa intri in perimetrul sau de interes, existi, daca nu, e mai bine sa pleci. Am trecut cu bine testul, si am descoperit un om mai mare decat mi-ar fi permis imaginatia sa-mi proiectez. Profesia nu e doar un cuvant aruncat in vant, ci face parte din sistemul de valori, construit pe modele culturale si ani de munca. Eram curioasa sa aflu ce mai poate invata un mare actor. "Enorm", a fost raspunsul. "Cu cat inaintezi in varsta, cu atat constiinta devine tiranica. O sumedenie de unelte se tocesc de-a lungul anilor, nu ti se mai supun cu atata usurinta, si-atunci, munca e facuta cu mai multa atentie si cu mai multa persuasiune pentru ca altfel s-ar putea sa ratezi".

Sa fii tu mai bun decat tine insuti este aproape o deviza pe care Draga Olteanu a urmat-o mereu si pe care o preda ca stafeta tinerilor care doresc - "Tot ceea ce faci sa faci cu o imensa sinceritate, cu o imensa credinta. Sa te transpui in pielea fiecarui personaj e un lucru foarte greu. Sunt multi atrasi de meseria asta, de stralucirea ei, de onorurile ei, de aplauze… Astea vin si raman daca esti cinstit cu tine insuti".

EXPERIENTA. Ceea ce m-a uimit cel mai mult a fost respectul enorm si aprecierea Dragai Olteanu le are cei care joaca in serialele de la televiziunile concurente, fie ca sunt sau nu actori profesionisti. Acolo unde exista talent sau valoare, o recunoaste fara sa ezite. Spre exemplu, ii da credit Oanei Zavoranu si o incurajeaza. N-am observat nici macar o umbra de nemultumire fata de tanara generatie, pentru ca e convinsa ca fiecare isi are locul bine stabilit.

Relatia actor - public este poate cea mai importanta in viata unui artist, reprezinta un ax pe care se ridica fiecare victorie sau fiecare infrangere. Raportul devine cu atat mai accentuat cu cat scena este spatiul in care actorul poate transfera publicului trairile sale: "Este o mare voluptate, cand esti pe scena, sa reusesti sa misti toata sala dupa mana ta, dupa ochii tai, dupa capul tau, dupa ceea ce spui tu. E o treaba dumnezeiasca; se intampla rar chiar si celor mai dotati dintre noi".

ARTA. A face oamenii sa rada, autentic, e cea mai grea meserie din lume, dar Draga Olteanu si-o asuma, asa cum a facut intotdeauna, asa cum o face acum, sub bagheta lui Nae Cosmescu in "Cuscrele". Aici e Aneta Paun, curtata asiduu de Nae Cavaleru, personaj interpretat de Dumitru Rucareanu. Aici interactioneaza in situatii diferite, care produc efecte hilare, cu Tamara Buciuceanu-Botez, George Ivascu, Nae Lazarescu, Vasile Muraru, Valentin Uritescu, Gabriela Popescu, George Paul Avram, Magda Catone, Margareta Pogonat, Serban Ionescu etc. De toti acesti oameni o leaga ani intregi de cariera, de experiente inedite, dar mai ales de prietenie. Deocamdata, cel mai recent liant intre ei ramane "Cuscrele", un proiect pe care Draga Olteanu Matei il va duce pana la capat ignorand alte propuneri, pentru ca a fi consecvent cu tine inseamna in primul rand a te dedica suta la suta.
×
Subiecte în articol: dragă olteanu draga olteanu