x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun E211 - Aditivul ce poate provoca distrugeri la nivel celular

E211 - Aditivul ce poate provoca distrugeri la nivel celular

de Jurnalul National    |    28 Mai 2007   •   00:00

Studiile realizate de experti britanici au au ajuns la concluzia ca aditivul alimentar E 211, cunoscut sub denumirea de benzoat de sodiu, poate provoca distrugeri semnificative in ADN-ul uman.

Studiile realizate de experti britanici au au ajuns la concluzia ca aditivul alimentar E 211, cunoscut sub denumirea de benzoat de sodiu, poate provoca distrugeri semnificative in ADN-ul uman.

Peter Piper, expert in gerontologie la Universitatea din Sheffield, a urmarit impactul produs benzoatului de sodiu (E211) asupra celulelor vii si a descoperit că acest aditiv afectează mitocondriile, organite care furnizează energia la nivelul celulelor.

Un alt studiu realizat de Food Standard Agency, organizatia ce autorizeaza intrarea pe piata a produselor alimentare in Marea Britanie, a relevat faptul că mai multi coloranti alimentari si conservanti utilizati pe scară largă in industria alimentară pot provoca tulburări de comportament la copii, precum hiperactivitatea, lipsa de concentrare, stări de furie si alergii.

Un purtător de cuvănt al Food Standard Agency, a declarat: "Toti aditivii trebuie să fie aprobati de Comisia Europeană. Benzoatul de sodiu si acidul benzoic sunt aditivi aprobati pentru consum. Aditivii alimentari sunt autorizati numai după un proces de evaluare lung si efectuat cu grijă".
Tartrazină (E102), rosu alimentar (E124), galben auriu (E110), azorubina (E122), galben de quinoleină (E104) si rosu alura (E129). Conservantul testat a fost benzoatul de sodiu (E211), care se găseste in multe dulciuri, băuturi si in alimentele procesate.
Acesti aditivi, fără nici un fel de valoare nutritională, sunt aprobati de Uniunea Europeană, in conditiile in care unii dintre acesti coloranti sunt interzisi in Statele Unite si in tări scandinave.

×
Subiecte în articol: magazin