x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Eda Marcus

Eda Marcus

de Adriana V. Paduraru    |    21 Noi 2008   •   00:00

Tentată de o carieră în muzică



Eda Marcus lucrează în televiziune de la 19 ani. Deşi nu ştia "cu ce se mănâncă", a început să "fure" secretele muncii de la cei din jurul ei. "Mergeam la filmări, interviuri, stăteam ore în şir la montaj, toate acestea pentru a mă apropia mai mult de ceva care fusese atât de străin de mine", povesteşte vedeta TVR. A lucrat la zeci de emisiuni, fie ca redactor (Numai cu acordul minorilor, Eşti femeia perfectă), fie ca moderator (Autostrada TVR). Acum prezintă Ştirile din Sport la TVR 1, dar şi în cadrul Orei de Ştiri. În plus, moderează "Muzică şi muzichie", o emisiune muzicală ce se adresează tinerilor iubitori de muzică de calitate. "În ciuda faptului că mulţi ar crede contrariul, sportul şi divertismentul au mare legătură unul cu celălalt. Cred în primul rând că divertismentul de televiziune are menirea de a-l face pe telespectator să se detaşeze cu plăcere de cotidian. În al doilea rând, fie că îl practici, fie că te mulţumeşti să participi «de pe bancă», sportul este divertisment! Este una dintre cele mai plăcute forme de a-ţi petrece timpul liber sau de a te bucura alături de idolii tăi, de echipa favorită, de sportivi."

LA TOBE. Eda se declară o melomană convinsă, o romantică şi o visătoare pe care muzica a făcut-o să treacă peste momentele grele. Mai mult decât atât, regretă că n-a studiat muzica. "Mi-ar fi plăcut să bat la tobe într-o trupă rock, dar poate că timpul nu este pierdut!", spune vedeta TVR. Printre melodiile pe care le ascultă întotdeauna cu plăcere se numără ,,Close to you" – The Carpenters, ,,Home" – Michael Buble sau ,,Is this love" – Whitesnake.


Un rol de comedie

Pe lângă muzică, Eda mai este pasionată şi de filme. Regizorii ei preferaţi sunt Steven Spielberg şi Ridley Scott. De altfel, a fost foarte impresionată de povestea lui Oskar Schindler. "Pe măsură ce Holocaustul cuprindea Europa, acest odată înflăcărat susţinător al ofiţerilor nazişti a fost gata să rişte totul pentru a proteja şi salva mai mult de 1.100 de evrei care lucrau în fabrica lui", a spus Eda. Vedeta TVR spune că a fost întotdeauna atrasă de scenă şi nu ar zice nu unei propuneri de a juca într-un film: "Cred că mi-aş dori să fac un rol de comedie".


Vizitaţi România!

Eda Marcus este convinsă că zone precum Delta Dunării, Maramureşul, mănăstirile din Moldova sau Litoralul sunt punctele forte ale ţării noastre. Din păcate însă aceste locuri nu au parte de promovare aşa cum ar trebui: "Pentru a face o campanie de succes trebuie mai întâi să te asiguri de calitatea serviciilor oferite turistului. Când acest segment va fi ireproşabil, atunci şi campania ta de promovare se va sprijini pe un fundament solid şi va avea toate şansele de reuşită".

×
Subiecte în articol: vedete