x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Eu, robotul

Eu, robotul

20 Ian 2005   •   00:00

VIDEO & DVD
Un film SF, o comedie si o pelicula politista - iata oferta din aceasta saptamana a pietei video & DVD.

Imaginati-va o lume in care motocicletele ruleaza singure, robotii dirijeaza simfonii si fac treburile casnice. In anul 2035, robotii si inalta tehnologie fac parte din viata de zi cu zi, iar oamenii au incredere oarba in ele.

Robotii, denumiti "asistenti domestici automatizati", fac curatenie in casa, plimba cainele, fac pe curierii si chiar pe bonele. Orice familie are cel putin unul, daca nu chiar mai multi. Dar daca, dintr-o data, increderea in aceste automate ne este zdruncinata?

Actiunea filmului are loc intr-o perioada de mari schimbari tehnologice si sociale, in care numarul robotilor din SUA este pe cale sa se tripleze. O data cu lansarea ultimului model realizat de compania-gigant U.S. Robotics - asistentii domestici automatizati tipul NS-5 - , proportia va ajunge de un robot la fiecare cinci oameni. NS-5 este primul robot proiectat sa faca orice, de la babysitting la gatit si declaratii de impozit. Distributia in masa a acestui tip de robot va face din U.S. Robotics cea mai puternica companie de pe glob.

Un singur om nu crede in acest sistem robotizat - detectivul Del Spooner. Chemat de urgenta pentru rezolvarea unei crime, el crede ca principalul suspect este chiar un robot. Demonstratia lui ar da peste cap intreaga lume...

  • Suport: VHS si DVD
  • An: 2004
  • Genul: SF
  • Regia: Alex Provas
  • Cu: Will Smith, Alan Tudyk, James Cromwell, Bruce Greenwood
  • Dragoste cu nabadai

    Click pentru a mari imaginea
    Atunci cand sotia rasfatata a lui Donald Chandler il paraseste, el isi pierde unica sa dragoste - restaurantul sau. Insa gradinarul sau mexican, Miguel, castiga la loterie si ii propune acestuia sa isi deschida un nou restaurant, dar numai daca se va casatori cu Catalina, sora tiranica a lui Miguel, pentru a obtine dreptul de sedere in SUA. Fireste, Donald accepta, insa fara a sti dinainte ca intreaga familie de imigranti se va muta la el acasa.

    Limita extrema

    Click pentru a mari imaginea
    Johnny Utah (Keanu Reeves) este un rebel. Mereu in cautarea situatiilor extreme. In urma unui accident, promitatoarea-i cariera fotbalistica se incheie si Johnny devine agent FBI. Este transferat la Los Angeles, unde e insarcinat cu investigarea unui sir de jafuri bancare aproape perfecte. Impreuna cu partenerul sau (Gary Busey), el incearca sa se infiltreze in randurile surferilor de pe coasta californiana.

    Orient Express, pe DVD
    Click pentru a mari imaginea
    Cel mai vizionat film romanesc al anului trecut (peste 46.000 de spectatori), "Orient Express", a aparut si pe suport DVD. Bazandu-se pe romanul "Printul" (Tudor Teodorescu Braniste), filmul vorbeste despre viata, ratare, nostalgie, varste, iubire si destin.

    In regia lui Sergiu Nicolaescu, "Orient Express" beneficiazaa de o distributie de exceptie: Sergiu Nicolaescu, Maia Morgenstern, Dan Bittman, Gheorghe Dinica, Ioana Moldovan, Daniela Nane, Alina Chivulescu, Dan Puric. Scenariul este scris de Sergiu Nicolaescu, Ion Carmazan si Corneliu Dragomirescu. Costumele au fost special create pentru acest film de catre Doina Levintza. DVD-ul are 120 minute si contine: filmul in original, dar si cu subtitrare in engleza; trailere; making-of realizat la Paris; galerie foto; videoclip Holograf "Fara ea".

  • Suport: DVD
  • An: 2004
  • Genul: Drama
  • Regia: Sergiu Nicolaescu,
  • Cu: Sergiu Nicolaescu, Maia Morgenstern, Dan Bittman, Gheorghe Dinica
  • ×
    Subiecte în articol: Sergiu Nicolaescu