x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Excentricităţile fondatorului Facebook. Taie găini în curte, vine la şedinţe în pijamale, apare pe Wall Street în hanorac...

Excentricităţile fondatorului Facebook. Taie găini în curte, vine la şedinţe în pijamale, apare pe Wall Street în hanorac...

16 Mai 2012   •   12:03
Excentricităţile fondatorului Facebook. Taie găini în curte, vine la şedinţe în pijamale, apare pe Wall Street în hanorac...

In asteptarea listarii la bursa a Facebook, care va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, cu o valoare initiala estimata la 95,9 miliarde de dolari, Mark Zukerberg, fondatorul companiei, a reusit sa lase cu gura cascata "rechinii" de pe Wall Street, aparand in sediul bursei in tenisi, blugi si hanorac.

Putin a lipsit ca tanarul care a implinit, luni, 28 de ani, sa fie confundat cu un intrus si dat afara. Se stie, insa, deja ca Zukerberg nu se comporta ca un afacerist obisnuit, iar excentricitatile sale merg mult mai departe.

Daca aparitia sa in hanorac pe Wall Street a starnit ceva valva, mult mai suprinsi au fost investitorii initiali in Facebook, care s-au trezit cu Zukerberg venind la intalnire in pijama, cu un laptop in brate. Intre timp, Facebook a lansat o linie intreaga de hanorace in stilul Zukerberg, fapt care nu a impiedicat revista GQ sa-l voteze pe fondatorul Facebook drept cel mai prost imbracat barbat al planetei.

Zukerberg pare insa sa nu se sinchiseasca de norme. Desi este unul dintre cei mai influenti oameni ai planetei, acesta nu are un birou personal, ci doar o masa incarcata de hartii in mijlocul unei camere unde lucreaza cot la cot cu angajatii.

Pana anul trecut a locuit intr-o casa banala dintr-un cartier descris drept "cat de poate de sters". Intre timp si-a achizitionat o ferma de peste 10 milioane de dolari langa sediul din Palo Alto, insa mai are pana sa o umple de masini de lux, ca orice miliardar care se respecta.

In schimb, conduce un Nissan Infiniti, pe care l-a poreclit "Porcul alergator". Nici cartile sale de vizita nu sunt "ortodoxe", pe ele scriind: "Sunt CEO la Facebook, curvelor!".

Excentricitatile sale apar si cand vine vorba de dieta. La inceputul anului trecut, Zukerberg anunta ca a devenit vegetarian. Insa cu un amendament. Singura carne pe care o va mai consuma, va fi aceea a animalelor pe care le ucide personal.

Motivul - nevoia de a aprecia cu adevarat hrana de care se bucura, constientizand sacrificiul pe care animalele l-au facut pentru a-i ajunge in farfurie.

De atunci, Zukerberg a ucis mai multe gaini, porci si capre. Zukerberg insusi a povestit ca primul animal pe care l-a omorat si mancat a fost un homar, pe care l-a aruncat de viu in apa clocotita din cratita. In prezent se gandeste sa se apuce de vanatoare.

Pentru a nu produce multa suferinta animalelor pe care le consuma, Zukerberg a apelat la un bucatar, care l-a invatat cum se sacrifica un animal.

"A taiat gatul unei capre cu cutitul, aceasta fiind cea mai blanda metoda de a sacrifica un animal", a povestit acesta.

Dupa ce animalele sunt sacrificate, acestea sunt trimise la o macelarie, care trimite inapoi partile comestibile.

Pentru una dintre mesele recente, Zukerberg a taiat o gaina, careia i-a mancat inclusiv inima si ficatul, pentru a nu face risipa. Picioarele au fost folosite pentru o supa, fotografii cu felurile de mancare fiind postate pe pagina personala de Facebook.

×