x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun EXCLUSIV- Killerul Nana Falemi

EXCLUSIV- Killerul Nana Falemi

de Horatiu Sima    |    09 Apr 2008   •   00:00
EXCLUSIV- Killerul Nana Falemi

Un cot în plină figură aplicat de fostul jucător stelist unui component al lotului de juniori, l-a trimis pe tînărul fotbalist braşovean Alexandru Benga prin spitale de ochi. Falemi a scăpat nepedepsit, arbitrul Marius Avram nu a văzut nimic, la fel şi observatorul meciului, Ilie Stelian

Un cot în plină figură aplicat de fostul jucător stelist unui component al lotului de juniori, l-a trimis pe tînărul fotbalist braşovean Alexandru Benga prin spitale de ochi. Falemi a scăpat nepedepsit, arbitrul Marius Avram nu a văzut nimic, la fel şi observatorul meciului, Ilie Stelian

 

Era în etapa a doua a Diviziei B la fotbal. Pe malul Dunării, la Giurgiu, jucau Dunărea din localitate şi Precizia Săcele. Un meci ca oricare altul, doar că orgoliile erau mult mai mari la nivel partidei. Antrenorul oapeţilor, Adrian Furnică, fusese tehnicianul echipei locale multă vreme fiind înlocuit cu Ilie Stan, Firesc, cunoscînd foarte bine jocul foştilor săi elevi, şi-a luat toate măsurile să nu plece cu mîna goală din oraşul de la Dunăre. Asta în ciuda faptului că formaţia pe care o antrena era lanterna roşie a seriei, ultima în clasament.

 

LOVITURA. A rezultat un meci încrîncenat, cu multe atacuri la limita regulamentului, tolerate de arbitrul Marius Avram. La o banală fază la mijlocul terenului, puternicul jucător Nana Flemi, fost component al echipei Steaua Bucureşti şi campion cu militarii, şi-a pus mintea cu un junior braşovean, de numai 18 ani, mijlocaşul central al echipei Precizia, Alexandru Benga. Pentru a tempera zelul puştiului, de altfel un real talent, căci este component al echipei naţionale de juniori, ultimul meci jucat fiind în Irlanda, Falemi i-a aplicat un cot în figură, care la trimis imediat în lumea viselor pe îndrăzneţ.

 

ORBII. După ce a căzut pe gazon, mijlocaşul braşovean, care a împlinit 20 de ani pe 18 martie, a fost transportat cu salvarea direct la Spitalul din Giurgiu. De aici, avînd în vedere gravitatea accidentării, o altă maşină l-a adus la Spitalul de Ochi din Bucureşti, pentru control strict de specialitate. Nana Falemi, de altfel un jucător care nu e caracterizat de durităţi excesive, nu a fost nici măcar avertizat de arbitrul Marius Avram, depăşit de situaţie, iar observatorul Ilie Stelian nu a consemnat nimic despre incident în foaia jocului.

 

Cu ochiul acoperit, ca piraţii, pe vremuri

 

Ajuns între timp la Braşov, tînărul jucător are mari probleme de vedere. Medicii i-au interzis orice fel de efort, fizic sau intelectual. Nu are voie să citească nimic, nervul optic al ochiului stîng fiind fiind puternic traumatizat de lovitură. Din această cauză el nu merge decît foarte rar la Liceul Honterus, cu predare în limba germană, unde este elev în clasa a 12-a. De antrenament la fotbal nici nu poate fi vorba. Ca o dovadă a gravităţii situaţiei, Benga poartă pe tot timpul zilei pe ochiul stîng un plasture de culoare neagră, ca piraţii pe vremuri. Îşi scoate plasturele doar nopatea, atunci cînd lumina este stinsă în casă.”Situaţia părea că este extrem de grea, la un moment dat fiind zvonuri că Alexandru ar putea să îşi piardă ochiul. Dar, după o lună de tratament atent, cu ochiul acoperit ziua, totul pare a curge spre mai bine. Oricum , medicul nu îi dă voie să facă nici un efort fizic, în afara tulburărilor mari de vedere el avînd, din cînd în cînd, şi tuburări de mers. Ce mă doare este că un jucător extrem de promiţător, membru al echipei naţionale de juniori, a fost scos de o bună perioadă de timp din echipa noastră şi de la naţională fără ca cineva să se intereseze de el. Nana Falemi să dea măcar un telefon, arbitrul care l-a luat pe în braţe, sau măcar observatorul meciului. Nimeni nu a consemnat nimic, nimeni nu ştie nimc, doar copilul ăsta, nevinovat, trage ponoasele. Cert este că el este complet ieşit din circuitul performanţei, cel puţin pînă la vară”, a spus cu năduf directorul sportiv al braşovenilor, Dan Neacşa.

×
Subiecte în articol: magazin