x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Exorcistul Papei: Biata Satana!

Exorcistul Papei: Biata Satana!

de Mihaela Matachita    |    16 Mar 2010   •   00:00

Părintele Gabriele Amorth, celebrul exorcist al Papei, care a şocat întreaga lume prin afirmaţia potrivit căreia la Vatican sunt preoţi, monseniori şi cardinali membri ai sectelor satanice, nu se teme de diavol, dar avertizează că acesta s-a infiltrat peste tot.

"Vă temeţi de diavol?", este întrebat Părintele Gabriele în cadrul unui interviu publicat de TimesOnline. Cel mai cunoscut exorcist din lume răspunde zâmbind: "Nu, el este acela care se teme de mine. Eu lucrez în numele lui Dumnezeu. Biata Satana!". Apoi explică: "Cel Rău strigă şi face zgomot, dar noi suntem făcuţi după chipul Domnului, avem Sfânta Treime de partea noastră. Nu trebuie să ne temem de diavol decât dacă cedăm ispitelor lui".

RĂUL S-A INFILTRAT PESTE TOT
Părintele Gabriele a ţinut pagina întâi a ziarelor când a spus că printre aceia care "au cedat ispitelor Satanei" se află preoţi pedofili şi chiar câţiva cardinali şi episcopi. Recenta criză cu privire la abuzurile sexuale, care s-a răsfrânt asupra Bisericii Catolice şi Papei Benedict XVI, este lucrătura diavolului, care chiar "s-a infiltrat pe coridoarele Vaticanului", spune el.

"Legiuni de demoni s-au adăpostit aici (...) Papa Paul VI a vorbit despre «fumul Satanei», care infiltrează Vaticanul încă din 1972", adaugă Părintele. Necuratul face acest lucru pentru a submina Biserica, dar şi politica, industria, sportul, explică el.

LUPTA CU DEMONII
Don Gabriele, cum mai este cunoscut în lume, a publicat de curând "Memoriile unui Exorcist", o carte de interviuri cu Marco Tosatti, jurnalistul Vaticanului. Potrivit TimesOnline, el îşi descrie, într-un stil cu reminiscenţe din cronici medievale, experienţele înfricoşătoare din ultimii 25 de ani, de când se află în linia întâi a frontului împotriva Celui Rău şi a ciracilor acestuia.

Părintele Amorth este preşedintele onorific al Asociaţiei Internaţionale a Exorciştilor, a luptat în Rezistenţă în al doilea război mondial, a studiat Dreptul, dar apoi a ales Biserica. A început să exorcizeze la puţin timp după ce a fost hirotonisit în urmă cu 60 de ani. În 1986, a fost numit de cardinalul Ugo Poletti, la acea vreme Vicar al Romei, drept asistentul lui Candido Amantini, pentru a-i succeda acestuia ca exorcist-şef.

Oricât de slăbit este acum, la cei 85 de ani ai săi, îşi deschide larg braţele pentru a arăta lungimea demonului care pusese stăpânire pe trupul unei femei pe care Don Gabriele a reuşit să o elibereze. Exorcistul spune că vorbeşte cu Lucifer şi demonii acestuia, că îi ştie pe nume. Cel mai mult regretă că lumea a cedat Necuratului şi acest lucru se vede prin lipsa credinţei, bisericile goale, colapsul familiei. Regretă influenţa negativă a televiziunii, internetului şi ocultismului.

Cât despre aceia care nu cred nici în Dumnezeu, nici în diavol, Don Gabriele spune că acesta din urmă se bucură şi profită de atei şi agnostici, în sufletele cărora poate opera în deplină libertate. Tot aşa, poate opera chiar în sânul Bisericii, exploatând deopotrivă puterea şi slăbiciunea. Diavolul încearcă să ajungă la noi toţi, posedaţii fiind aceia care îl ascultă cel mai mult, dar aceştia sunt o minoritate, subliniază Don Gabriele.

70.000 DE RITUALURI
Părintele afirmă că a realizat 70.000 de exorcizări. Pare incredibil. Însă vorbeşte de numărul exorcizărilor, nu de al persoanelor exorcizate, deoarece, explică el, trebuie să exorcizezi de zeci sau sute de ori, iar un astfel de ritual poate dura de la câteva minute la mai multe ore.

Exorcizarea poate fi făcută cu aprobarea episcopului local, de obicei după ce examene medicale sau psihiatrice arată că nu există nici o explicaţie raţională pentru simptome ca vărsături, dureri de cap violente, crampe la stomac, putere supraomenească, accese şi aversiune extremă faţă de simboluri sfinte. El face deosebirea dintre isterie şi posedare. Sunt mai multe femei posedate decât bărbaţi, "dar nu ştim de ce. Există explicaţii variate: Satana se răzbună pe Fecioara Maria sau foloseşte femeile pentru a ajunge la bărbaţi. Nici una dintre ele nu este convingătoare".

Posedaţii vorbesc în limbi pe care nu le ştiu, inclusiv în limbi vechi, aşa cum este aramaica, limba folosită de Iisus. Dar "uneori limbile sunt de neînţeles. L-am întrebat odată pe un demon în ce limbă a vorbit şi mi-a spus că era «limba satanică». Victimele reacţionează deseori atât de violent la rugăciuni, incantaţii, apă sfinţită şi semnul Crucii, încât trebuie să fie ţinute ori legate în timp ce preotul atinge persoana posedată cu patrafirul şi îşi pune mâinile pe capul acesteia".

Don Gabriele mai povesteşte că în multe cazuri victimele vomită obiecte cum ar fi cuie ori sticlă. Are acasă o colecţie de 5 kilograme de astfel de lucruri. Diavolul nu are umor, dar uneori glumeşte: vorbeşte prin victimă, uneori cu vocea normală, alteori cu tonuri răguşite.

ÎNGERII EXISTĂ
Da, îngerii există, dar ei nu sunt aşa cum sunt descrişi în artă ­ ei sunt spirit pur. Toţi avem îngeri păzitori. Demonii sunt, bineînţeles, îngeri (de)căzuţi care s-au răsculat împotriva lui Dumnezeu; de aceea sunt atât de inteligenţi şi atât de aroganţi", mai spune Părintele Amorth, care nu crede în stafii. Acestea sunt "o invenţie a minţii omeneşti".

Don Gabriele nu are un succesor desemnat şi regretă că ierarhia Bisericii nu ia destul de în serios exorcismul sau pe diavol. Exemplul său a inspirat mulţi preoţi, aşa cum s-a întâmplat cu filmul din 1973 Exorcistul, care, deşi "exagerat", este "substanţial adevărat".

×
Subiecte în articol: magazin