x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Expulzaţi-i pe macaronari!" - AFP citează apelul Jurnalului Naţional

"Expulzaţi-i pe macaronari!" - AFP citează apelul Jurnalului Naţional

13 Iun 2008   •   00:00
"Expulzaţi-i pe macaronari!" - AFP citează apelul Jurnalului Naţional

"Deşi jucătorii au refuzat să amestece politica şi sportul cotidianul Jurnalul Naţional, în numarul de vineri, cheamă selecţionata româna să învingă Italia pentu a o elimina din competiţie şi să răzbune orgoliul lezat de xenofobii italieni.<



"Deşi jucătorii au refuzat să amestece politica şi sportul cotidianul Jurnalul Naţional, în numarul de vineri, cheamă selecţionata româna să învingă Italia pentu a o elimina din competiţie şi să răzbune orgoliul lezat de xenofobii italieni.

"Expulzaţii pe macaronari" titrează deschiderea din Jurnalul Naţional considerînd că "ora răzbunării a sosit" şi că echipa lui Victor Piţurcă poate să "răzbune orgoliul lezat de xenofobii italieni".

Mai mulţi jucători români, printre care căpitanul echipei Cristian Chivu şi aparătorul Cosmin Contra,au declarat în numeroase rînduri că în niciun caz nu vor să lege meciul dintre cele două echipe de teniunile existente între guvernele celor două ţări pe tema imigraţiei.

În noiembrie, relaţiile dintre Bucureşti şi Roma s-au tensionat după ce moartea unei italience, atribuită unui cetăţean român de etnie romă, a provocat un val de xenofobie îndreptat împotriva imigtranţilor români."




Il Giornale, despre Jurnalul Naţional: Presa română atacă!

Au mutat meciul în politică - spun jurnaliştii de la Il Giornale, referindu-se la titlul de deschidere din Jurnalul Naţional de astăzi.
În articol Jurnalul Naţional este descris ca o publicaţie care face parte dintr-un grup media român ce s-a remarcat în ultima vreme prin atacurile vizavi de noile legi ale siguranţei, adoptate de guvernul de la Roma. În ciuda declaraţiile conciliante ale unora dintre antrenorii români, Jurnalul Naţional foloseşte un ton războinic, mai scrie Il Giornale.

Ziarul italian a mai citat din Jurnalul Naţional că "a venit vremea revanşei. Toate mizeriile aruncate în capul românilor care trăiesc în Italia li se pot întoarce astă-seară înzecit celor care le-au lansat” şI că "o victorie a României va trimite acasă Italia, expediniind-o de la Euro 2008”, ceea ce va fi "maxima umilinţă pentru macaronari”.
  • Carmen Pleşa

×
Subiecte în articol: magazin jurnalul national