x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Extindere - Islanda in UE?

Extindere - Islanda in UE?

de Andy Stanescu    |    24 Mai 2007   •   00:00
Extindere - Islanda in UE?

La 10 zile de la alegerile legislative, Partidul Independentei (formatiune de centru-dreapta) si Alianta social-democrata au format noul guvern de la Reykjavik, transmite AFP. Coalitia aflata la putere va infiinta o comisie ce va studia posibilitatea aderarii la Uniunea Europeana.

La 10 zile de la alegerile legislative, Partidul Independentei (formatiune de centru-dreapta) si Alianta social-democrata au format noul guvern de la Reykjavik, transmite AFP. Coalitia aflata la putere va infiinta o comisie ce va studia posibilitatea aderarii la Uniunea Europeana. In ultimii ani social-democratii au sustinut deschis integrarea, Islanda fiind una dintre putinele state occidentale care nu au organizat un referendum cu privire la aderarea la UE.

„Prin formarea unei comisii speciale in Althing (parlamentul Islandei), cele doua partide isi manifesta vointa de a depasi diferentele si de a se orienta spre viitor, in loc sa priveasca spre trecut", a declarat premierul Geir Haarde, lasand sa se inteleaga ca tara sa ar putea deveni cel de-al 28-lea stat membru al UE, in conditiile in care Islanda a semnat in 1993 acordul de aderare la Spatiul Economic European (SEE).

×
Subiecte în articol: magazin