x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun F1 - Din nou Raikkonen

F1 - Din nou Raikkonen

de Andy Stanescu    |    09 Iul 2007   •   00:00
F1 - Din nou Raikkonen

Marele Premiu al Regatului Unit, a 9-a etapa a „Marelui Circ", l-a adus in prim-plan pe finlandezul Kimi Raikkonen, cel care s-a impus pe circuitul de la Silverstone in fata rivalilor Alonso si Hamilton.

Marele Premiu al Regatului Unit, a 9-a etapa a „Marelui Circ", l-a adus in prim-plan pe finlandezul Kimi Raikkonen, cel care s-a impus pe circuitul de la Silverstone in fata rivalilor Alonso si Hamilton. Pilotul echipei Ferrari a fost urmat de cele doua monoposturi McLaren-Mercedes, conduse de campionul mondial en-titre, spaniolul Fernando Alonso, si de liderul clasamentului pilotilor, britanicul Lewis Hamilton.

Â
DUEL FERRARI-McLAREN. Raikkonen, aflat la a doua victorie consecutiva dupa cea din Marele Premiu al Frantei, a profitat de problemele pe care Hamilton le-a intampinat la standuri. Chiar daca a evoluat in fata supusilor coroanei, britanicul nu a reusit sa fructifice faptul ca a plecat primul de pe grila de start. Pe locul 4 s-a instalat polonezul Robert Kubica (BMW Sauber), in timp ce pozitia cu nr. 5 a fost ocupata de brazilianul Felipe Massa, de la Ferrari. Ultima pozitie aducatoare de puncte, a 8-a, a revenit italianului Giancarlo Fisichella (Renault). In clasamentul general al pilotilor conduce Lewis Hamilton cu 70 de puncte, urmat de Fernando Alonso (58 puncte) si Kimi Raikkonen (52). La constructori, „team-ul" McLaren-Mercedes a adunat 128 de puncte, secondat de scuderia Ferrari (103 puncte), pe locul 3 instalandu-se echipa BMW (56).

Â
RECUNOSTINTA. Ca tot veni vorba despre „copilul-minune" al F1, o strada din Stevenage, orasul in care s-a nascut Lewis Hamilton, va purta numele pilotului echipei McLaren Mercedes, relateaza Mediafax citand publicatia „The People". Inspirat probabil de initiativa edililor din Stevenage, un bulgar in varsta de 43 de ani s-a gandit sa isi schimbe numele dupa cel al echipei favorite. Numai ca Marin Zdravkov nu este fan al Formulei 1 ci un impatimit al sportului rege. Dupa ce s-a mutat cu acte in regula in patria ex-premierului Tony Blair, Zdravkov si-a schimbat numele in... Manchester United! Nu inainte de a vizita „Teatrul Viselor", cum i se mai spune celebrei arene „Old Trafford". "A fost foarte emotionant, chiar daca stadionul era gol. Mi-am dorit toata viata sa vin la Manchester. Aceasta este casa mea spirituala. Cand am intrat pe teren, am plans. Daca mor maine, voi muri fericit. Manchester United este totul pentru mine. Este sotia mea, iubita mea si familia mea", a declarat Gospodin Marin Manchester United.

×
Subiecte în articol: magazin