x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Familia Coppola, pe urmele lui Dracula

Familia Coppola, pe urmele lui Dracula

de Oana-Maria Baltoc    |    27 Aug 2010   •   00:00
Familia Coppola, pe urmele lui Dracula

Fascinaţia pentru mitul vampirului pare-se că se moşteneşte în familia Coppola. Mai nou, ne­po­tul regizorului Francis Ford Coppola, celebrul Nicholas Kim Coppola, alias Nicholas Cage, a anunţat că vine în România să filmeze conti­nuarea unei producţii proaste, dar cu buget ma­re: "Ghost Rider: Spirit of Vangeance".

Era de aş­teptat ca "Ghost Rider"/"Demon pe două roţi" să aibă şi o parte a doua, după încasările de 228,7 milioane de dolari pe care le-a făcut. Cage va păşi în Dracula Land în perioada octombrie 2010-1 martie 2011.

Primul gând al actorului când a aflat că va veni în România, influenţat puternic de subiectul filmului (superstarul motociclist cascador Johnny Blaze face un pact cu diavolul pentru a-şi proteja tatăl şi iubita din copilărie. După un timp, diavolul vine pentru a-şi recupera datoria. Astfel, Johnny rămâne ziua cascador, dar noaptea devine Ghost Rider, un vânător al demonilor sălbatici) şi probabil de maşina de marketing a Hollywoodului, a fost: "Sper că pelicula va conţine cel puţin o scenă în care Vânătorul de Fantome îşi va conduce motocicleta până la poarta de intrare în Castelul Bran".

Premiat în 1995 cu Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal în filmul "Living Las Vegas", nepotul lui Coppola va scoate bani frumoşi din "Ghost Rider 2" şi probabil că va încasa şi câteva trofee Zmeura de Aur. Pentru prima parte a filmului s-a ales cu o nominalizare la Zmeura de Aur pentru cea mai proastă prestaţie actoricească a anului.


NOBLEŢE. Unchiul lui Nicholas Cage, celebrul Francis Ford Coppola, a aprofundat legenda vam­pirului din Transilvania în momentul în care a decis să regizeze pelicula "Bram Stoker's Dracula", cu Winona Ryder, Gary Oldman, Anthony Hopkins şi Keanu Reeves în rolurile principale. Filmul, realizat în 1992, a câştigat trei Premii Oscar şi a fost nominalizat la BAFTA. Recomandările criticilor au fost mai mult decât satisfăcă­toare pentru un film cu vampiri. În urma unui sondaj rea­lizat de site-ul Rotten Tomatoes, care a luat în calcul 44 de recenzii apărute în publicaţii importante, critica i-a fost favorabilă filmului în proporţie de 82%. Una dintre aprecierile la adresa filmului sublinia faptul că Francis Ford Coppola a reuşit să-i redea nobleţea Contelui Dracula, pierdută în zecile de producţii în care nu era decât un monstru însetat de sânge.

×
Subiecte în articol: magazin