x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Familia Forbes îşi vinde reşedinţa londoneză: 14 milioane de euro

Familia Forbes îşi vinde reşedinţa londoneză: 14 milioane de euro

de Marina Constantinoiu    |    06 Mar 2011   •   15:11
Familia Forbes îşi vinde reşedinţa londoneză: 14 milioane de euro

155013-images.jpegFamilia Forbes, una din cele mai vechi şi cunoscute "dinastii" din SUA şi care editeaă revista cu acelaşi nume, va scoate la vânzare săptămâna viitoare reşedinţa sa de lux din sud-vestul Londrei, împreună cu o întreagă colecţie de opere de artă victoriană, relatează Financial Times, citat de Agerpres.


Pentru conacul Old Battersea House, loc de întâlnire pentru numeroase figuri proeminente din lumea politicii şi afacerilor, dar şi pentru regi şi prinţese, se va cere un preţ de 12 milioane de lire (13,9 milioane de euro). Familia Forbes a decis să vândă şi o mare parte dintre operele de artă care decorează reşedinţa - inclusiv tablouri semnate de Thomas Gainsborough şi Dante Gabriel Rossetti -, dar şi o serie de obiecte ce au aparţinut familiei regale, între care o piesă de lenjerie intimă a reginei Victoria.


La Old Battersea House s-au desfăşurat de-a lungul timpului numeroase evenimente mondene la care au participat, între alţii, oameni politici ca fostul preşedinte american Ronald Reagan şi soţia sa Nancy sau fostul premier britanic Margaret Thatcher, dar şi personalităţi din lumea filmului, ca Elizabeth Taylor, sau membri ai familiei regale britanice.


Christopher Forbes, vicepreşedintele companiei Forbes, a explicat că vânzarea casei face parte dintr-un plan mai amplu de a gestiona averea familiei.

×