x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Familia lui Bruce Lee, îngrijorată de utilizarea excesivă a numelui şi imaginii actorului

Familia lui Bruce Lee, îngrijorată de utilizarea excesivă a numelui şi imaginii actorului

03 Noi 2010   •   00:00
Familia lui Bruce Lee, îngrijorată de utilizarea excesivă a numelui şi imaginii actorului

Familia lui Bruce Lee a anunţat că doreşte să protejeze mai bine numele şi imaginea legendei artelor marţiale, ca urmare a faptului că imaginea actorului este comercializată în exces.

O echipă de anchetatori mandataţi de fiica actorului, Sharon, a constatat existenţa multor abuzuri pe teritoriul Chinei, numele chinez al lui Bruce Lee, Li Xialong, fiind înregistrat ca marcă protejată pentru o gamă diversă de produse, dintre care fac parte periuţele de dinţi şi tăiţeii chinezeşti, relatează AFP, preluată de Mediafax.

Multe companii chineze şi numeroşi particulari au folosit imaginea celebrului actor fără a avea permisiunea familiei acestuia, a declarat fiica lui Bruce Lee, citată de cotidianul China Daily. Ea a iniţiat o serie de negocieri cu autorităţile din districtul Shunde din provincia Guangdong, de unde este originară familia actorului, declarând că doar Fundaţia Bruce Lee are dreptul de a utiliza numele american şi pe cel chinezesc al lui Bruce Lee, afirmă cotidianul Southern Daily.

Decedat la vârsta de 32 de ani, în iulie 1973, Bruce Lee a avut o carieră scurtă, dar prolifică. Bruce Lee s-a remarcat în serialul de televiziune "The Green Hornet" şi a devenit celebru după ce a jucat în lungmetrajul "Drumul dragonului" (1972), marcând o întreagă generaţie de cineaşti şi cinefili, precum Quentin Tarantino.



×
Subiecte în articol: lumea