x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Fatboy Slim

Fatboy Slim

de Raluca Grintescu    |    21 Iul 2006   •   00:00
Fatboy Slim
MUZICA
DJ-ul No 1 al lumii va mixa la 5 august, in Mamaia

Nu poate canta si nu scrie versuri. Totusi, cele patru milioane de albume vandute numai in SUA si la festivaluri open-air importante vorbesc de la sine. Fraze precum "Right about now, the funk soul brother", "Right here, right now" sau "I’ve got to praise you" sunt intonate pe tot mapamondul. Cu cinci nominalizari Grammy (unul castigat) si noua premii MTV fara precedent, nu este de mirare ca Fatboy Slim - catalizatorul muzicii electronice - si-a gasit admiratori in toate categoriile de varsta si cu gusturi muzicale diverse. Ultima Playa din Mamaia va deveni neincapatoare la 5 august, cand Fatboy Slim (cunoscut si ca Norman Cook) va mixa pentru romani.

NOTORIETATE. Dupa ce va fi cap de afis la Global Gathering, cel mai mare festival britanic de muzica electronica, alaturi de alte nume grele de DJ precum Sasha, Digweeg, Tiesto, Deep Dish, Paul Van Dyke, Carl Cox, Paul Oakenfeld, Daft Punk si multi altii, Cook va veni in Romania cu un private jet chiar in ziua petrecerii. Scena va fi una cu totul speciala, ca si setul, de -altfel. Artistul britanic nu a avut cerinte neobisnuite (doar lapte, apa plata, sucuri, cateva bauturi alcoolice si fructe) asa cum s-a intamplat cu multi artisti care ne-au calcat pragul, insa ne-a promis o noapte incendiara. Din pacate, nu va fi nici un after-party, intrucat Fatboy Slim este nevoit sa mixeze chiar a doua zi in Italia, agenda lui fiind una extrem de incarcata. De-a lungul celor zece ani de cariera, Norman Cook se poate mandri cu patru albume extraordinare care i-au adus popularitatea: "Better Living Through Chemistry", "You’ve Come A Long Way Baby", "Halfway Between The Gutter And The Stars" si "Palookaville", la care au contribuit si vocile unor mari artisti precum Bootsy Collins, Macy Grey, Gorillaz sau Blur.³

Big Beat

Fatboy Slim este un pseudonim pe care Qentin Leo Cook (nascut la 16 iulie 1963, in Surrey, Anglia) si l-a ales in 1996, pe vremea cand formase trupa Freakpower, alaturi de cantaretul Ashley Slater. Stilul sau muzical este cunoscut ca "big beat", o combinatie de hip-hop, breakbeat, rock si rythme&blues. Este casatorit cu vedeta tv Zoe Ball, cu care are un baiat, Woody.

Greatest Hits

Ultimul proiect marca Fatboy Slim, albumul "Why Try Harder" (aparut la 19 iunie), aduce toate hiturile care l-au facut pe Cook cel mai mare artist si DJ de pe planeta, single-uri, remixuri realizate pentru Cornershop si Groove Armada, plus doua piese in exclusivitate, "Champion Sound" si "That Old Pair Of Jeans", piesa ce beneficiaza si de un clip. Succesul Fatboy trece de granitele unui gen anume, patrunzand in constiinta unei generatii intregi.
×
Subiecte în articol: slim fatboy fatboy slim