x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Festivalul Lampioanelor

Festivalul Lampioanelor

de Adriana V. Paduraru    |    Adrian Vaduva    |    20 Feb 2008   •   00:00
Festivalul Lampioanelor

Chinezii încheie sărbătoarea prilejuită de Anul Nou cu Festivalul Lampioanelor. În Hami, Regiunea Autonomă Xinjiang Uygur, s-a confecţionat un lampion de 100 de metri lungime în formă de dragon, la realizarea căruia s-au utilizat nu mai puţin de 10.000 de compact discuri uzate şi diverse piese auto.

Chinezii încheie sărbătoarea prilejuită de Anul Nou cu Festivalul Lampioanelor. În Hami, Regiunea Autonomă Xinjiang Uygur, s-a confecţionat un lampion de 100 de metri lungime în formă de dragon, la realizarea căruia s-au utilizat nu mai puţin de 10.000 de compact discuri uzate şi diverse piese auto.

 

Descoperire - Păianjeni mari cât farfuria

Oamenii de ştiinţă care studiază apele regiunii Antarctice au filmat şi capturat creaturi marine uriaşe, precum păianjeni de mărimea unor farfurii şi meduze cu tentacule de până la şase metri lungime, relatează Reuters. “Gigantismul este un lucru comun în apele Antarcticii. Am reuşit să adunăm viermi uriaşi, crustacee foarte mari şi păianjeni marini de mărimea unor farfurii. Multe dintre aceste creaturi trăiesc în întuneric şi au ochi foarte mari”, a declarat cercetătorul australian Martin Riddle, liderul expediţiei. Unele creaturi, capturate la adâncimi între 200 şi 1.400 de metri, au cântărit şi 30 kg.

 

Amuzament - 27.000 de apeluri la salvare

Poliţia americană a arestat un bărbat care a sunat la salvare de peste 27.000 de ori, fără a avea o problemă de sănătate anume, ci doar pentru a se amuza, relatează ziarul San Francisco Chronicle. John Triplette (45 de ani), din Hayward, nordul Californiei, va fi judecat pentru abuzarea unei linii de urgenţă, fapt ce se pedepseşte cu amendă de 1.000 de dolari şi/sau şase luni de închisoare. Bărbatul obişnuia să sune şi să scoată diverse sunete, de la imitarea flatulenţelor până la mormăieli pe diverse voci. Uneori, el nu spunea nimic şi doar apăsa diverse butoane de pe telefon.

 

Studiu - Şefii sunt imuni la boală

A comanda face bine sănătăţii, susţine un studiu australian, rea-lizat de Deborah Schofield, de la Northern Rivers University. Şefii sunt mai puţin vizaţi în contractarea unor boli precum artrita sau boli ale coloanei vertebrale, boli mintale etc. “Este posibil ca managerii,tocmai prin sarcinile pe care le au de îndeplinit, să se afle prea puţin în contact cu agenţi nocivi şi, mai cu seamă, să-şi permită să înceteze munca de îndată ce starea lor de sănătate nu este bună” – a declarat Schofield.

 

Florida - Le cere enoriaşilor să facă sex zilnic

Pastorul unei biserici din Florida le-a cerut enoriaşilor căsătoriţi să facă sex în fiecare zi timp de o lună. Iar celor singuri să se abţină în aceeaşi perioadă, informează Sky News. Motivul pentru care pastorul Paul Wirth a luat această decizie a fost creşterea ratei divorţurilor din Ybor City. “Într-o căsnicie, sexul rezolvă multe probleme apărute între soţi. În timp ce, atunci când eşti singur, prea mult sex poate duce la o alterare a relaţiilor matrimoniale de mai târziu”, a spus pastorul. În urmă cu ceva vreme, el şi-a sfătuit enoriaşii să urmărească “Shrek 3” pentru a-şi da seama “ce se întâmplă atunci când credem în Dumnezeu”.

 

×
Subiecte în articol: magazin