x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Filme de animaţie costisitoare

Filme de animaţie costisitoare

de Raluca Grintescu    |    10 Oct 2008   •   00:00

Filmul 3D, buget imens şi profituri pe măsură



Cu producţii de 170 de milioane de dolari, filmele animate rămân printre cele mai profitabile din industria filmului. În ultimii cinci ani, majoritatea studiourilor de filmări s-au zbătut să atingă succesul veteranilor de la Pixar şi Dreamworks Animations. Dar să vedem care sunt aceste producţii.  


CĂŞTIGURI. "Shark Tale" ("Povestea unui rechin") a reuşit să aducă un profit "sănătos" (363 de milioane de dolari) celor de la Dreamworks, chiar dacă a fost dur criticat. "The Wild" ("În junglă"), acuzat ca fiind o copie după filmul "Madagascar", i-a costat pe C.O.R.E Feature Animation 80 de milioane de dolari. "Toy Story 2" este continuarea filmului de mare succes "Toy Story" – jucării care prind viaţă – produs de Pixar şi distribuit de Disney. Câştigurile obţinute au depăşit cu mult costurile de producţie: 486 de milioane de dolari. "The Incredibles", câştigător al Premiului Academy Award în 2004, este al şaselea film marca Pixar şi primul film animat stabilit cu AP (Acordul Părinţilor), dar şi cel mai bine vândut DVD în 2005, cu peste 17,4 milioane de copii vândute. Costul producţiei: 92 milioane de dolari, câştiguri: 631 milioane de dolari.


BUGET.
"În căutarea lui Nemo" a încasat în week-end-ul de deschidere 70 de milioane de dolari, un record al vremii, dar a fost rapid surclasat în 2004 de "Shrek 2". "Monsters Inc." – al patrulea film în linie de la Pixar – a avut cea mai scumpă deschidere în acel timp şi se afla pe locul 6 în topul celor mai populare filme de animaţie. Costul producţiei: 115 milioane de dolari şi box-office global: 525 milioane de dolari. "Dinosaur" (2000) a folosit fundal live combinat cu efecte animate computerizate, cu rezultate spectaculoase, fiind filmul cu cel mai mare buget al anului 2000, cu un cost de 128 de milioane de dolari. "Final Fantasy – Spiritele ascunse" a fost primul film animat care a încercat computerizarea foto-realistică a caracterului uman. "Polar Express" (2004) s-a bucurat de un succes modest în box-office, dar rezultatul filmului în cinematografele IMAX (3D) a fost incredibil.

×
Subiecte în articol: magazin milioane dolari