x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Fire de păr

Fire de păr

de Toma Roman Jr    |    10 Aug 2008   •   00:00
Fire de păr

Pe la douăzeci şi ceva de ani eram destul de zburdalnic, dădeam motive de gelozie tipelor cu care mă combinam mai serios. Pe Monica o agăţasem la mare, imediat după ce terminasem facultatea. Începusem clasic, cu o partidă de amor pe plajă, undeva înspre frontiera bulgărească, după ce în prealabil răsturnasem pe gît mai multe sticle de bere.



Pe la douăzeci şi ceva de ani eram destul de zburdalnic, dădeam motive de gelozie tipelor cu care mă combinam mai serios. Pe Monica o agăţasem la mare, imediat după ce terminasem facultatea. Începusem clasic, cu o partidă de amor pe plajă, undeva înspre frontiera bulgărească, după ce în prealabil răsturnasem pe gît mai multe sticle de bere. Îi plăcea să facă dragoste şi nu arăta nici bine, da’ nici rău. Era blondă spălăcită, cu sîni medii, dar tari. Am început o relaţie care părea un şpriţ slab de vară, dar care, din motive de comoditate, s-a continuat şi la Bucureşti.

Ne vedeam de vreo două-trei ori pe săptămînă, în mod normal la mine acasă, fiindcă ea era din provincie şi după ce terminase facultatea se decisese să o mai ardă un an prin Bucureşti, în cămin, la masterat. Toată povestea continua destul de ştearsă şi fără pretenţii, cum începuse. Într-o seară, din senin, s-a apucat să-mi ţină o teorie cum că ea nu e geloasă, dar e capabilă să facă scandal dacă va găsi dovezi irefutabile că o înşel. Nu am luat în serios ce zicea.

În pat

Data viitoare cînd ne-am văzut, după ce am făcut amor răvăşind patul, m-am dus să fac un duş, după care m-am apucat de revista presei pe budă. Am lăsat-o singură vreo jumătate de oră. Cînd m-am întors, am simţit că e ceva în neregulă. Nu a zis o perioadă nimic, după care a scos de sub pernă un ghemotoc de fire de păr. Mi-a spus răstit: "Astea nu-s ale mele! Mă pricep!"

A dezvoltat o teorie întreagă, cum că alea provin de la trei persoane diferite, o brunetă, o şatenă şi o blond-şatenă. Mă simţeam uşor cu musca pe căciulă, fiindcă, înainte cu două zile, trecuse pe la mine, într-adevăr, o colegă de serviciu şatenă. Despre restul de nuanţe nu ştiam nimic. Am dat-o la scăldat, că habar n-am cum au ajuns firele acolo, ba chiar m-am hazardat să opinez că, mai mult ca sigur, cele blonde îmi aparţin. Mi-a smuls din cap nişte păr, a studiat problema şi a ajuns la concluzia că nici măcar alea mai deschise nu-s ale mele, că în ciuda culorii similare au altă grosime. A urmat oarece scandal, o semi-criză de isterie şi ameninţarea că se va termina tot, dacă mai găseşte ceva.

Obsesie

Nu voiam în nici un caz să mă însor cu ea, dar nici să termin brusc totul, aşa că am început să fac, înainte să-mi apară în casă, un fel de "control tehnic". Am găsit, cu asemenea ocazii, vreo două învelişuri de prezervative uitate cine ştie de cînd pe sub pat, o brăţară de argint pe care şi-o revendica o altă prietenă de-a mea de un an şi, e adevărat, mai multe fire de păr. Monica se comporta însă din ce în ce mai ciudat. Îşi extinsese aria de căutări. Cum nu eram atent sau cînd plecam la baie sau la bucătărie, se apuca să caute pe hainele mele, pe covor, în peria cu care mă pieptănam. De fiecare dată găsea ceva şi ieşea cu fond sonor deosebit şi clasica ameninţare de despărţire, pe care ajunsesem chiar să mi-o doresc. Totuşi nu-i dădeam cu flit, fiindcă aveam ambiţia să văd dacă pot face în aşa fel încît să nu găsească realmente nimic. În plus, eram curios pînă unde poate să-i meargă obsesia.

Am făcut o investiţie şi mi-am cumpărat mai întîi un fel de perie circulară cu folii lipicioase, iar două zile mai tîrziu un aspirator mic de maşină. Trebuia să mă văd cu Monica într-o sîmbătă. Mi-am periat metodic hainele puse pe spătarul scaunului, am schimbat aşternutul, am dat cu aspiratorul pe covor, pe noptiere şi pe comodă. Am cercetat cu atenţie şi totul părea impecabil. Cînd a apărut, i-am spus că o să cobor să iau ţigări şi ceva de băut. Am stat ceva mai mult special, să-i dau timpul necesar să caute peste tot. La întoarcere părea veselă şi fără apăsări interioare. Am făcut dragoste, am desfăcut o sticlă de vin şi am mîncat. După o altă repriză de mozoleală am fost cuprins de o toropeală dulce, ceva gen mulţumirea învingătorului. Era clar că nu mai găsise nimic suspect. Am visat artificii. De dimineaţă tîrziu, cînd am făcut ochi, am dat de Monica vînătă de supărare. Ţinea ceva strîns în pumn. Cînd a desfăcut palma, a zis: "Uite, păr pubian roşcat!  L-am găsit pe saltea, sub cearceaf! Eşti un mare nemernic! În trei luni te-ai culcat cu douăzeci şi patru de femei diferite! Firele nu mă înşeală!"

Adevărul e că nu păcătuisem decît cu alte patru, în afară de ea. M-am decis că trebuie să închei comedia şi nu am mai dat nici o explicaţie, i-am spus că nu e treaba ei ce fac. S-a supărat definitiv şi, după o rafală de înjurături şi urlete, a plecat trîntind uşa. Totuşi am rămas cu o satisfacţie. Măcar a rămas convinsă că a fost combinată cu un fel de Don Juan.

×