x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Foşti paraşutişti ruşi îi cer "tiranului" Vladimir Putin să plece. Vezi videoclipul vizionat de 500.000 de ori pe YouTube în trei zile

Foşti paraşutişti ruşi îi cer "tiranului" Vladimir Putin să plece. Vezi videoclipul vizionat de 500.000 de ori pe YouTube în trei zile

de Mediafax    |    30 Ian 2012   •   14:20
Foşti paraşutişti ruşi îi cer "tiranului" Vladimir Putin să plece. Vezi videoclipul vizionat de 500.000 de ori pe YouTube în trei zile

O formatie de rock compusa din fosti parasutisti rusi inregistreaza un succes pe Internet cu un cantec, vizionat de 500.000 de ori pe YouTube in trei zile, care ii cere "tiranului" Vladimir Putin sa plece, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

Cu brate groase tatuate, berete albastre pe cap si medalii in piept, doi solisti, acompaniati de trei muzicieni, denunta regimul premierului Vladimir Putin, favorit al prezidentialelor din 4 martie.

"Ai distrus apararea, armata este rupta, ai scuipat soldatii si ai trimis ofiterii la plimbare. Nu iertam «meritele» tale si iti cerem pasnic: pleaca, tiranule!", canta fostii militari.

"Tu esti ca mine, un om, nu Dumnezeu. Si eu sunt ca tine, un om, nu cretin. Nu te vom mai lasa sa minti si sa furi. Suntem parasutisti liberi si patria mama este cu noi! Tu nu esti decat un functionar, nu un tar sau un Dumnezeu", continua ei in refren.

Pana duminica, inregistrarea video fusese vizionata de 445.000 de ori de la postarea sa joi. Aparitia lor la televiziunea online Dojd, vineri, a fost privita de 150.000 de ori.

Unul dintre cantareti explica, in fata unui jurnalist uimit sa vada ca fosti combatanti il critica pe Putin, un fost agent KGB care cultiva o imagine de om dur, ca nu suporta regimul corupt al liderului rus.

"Noi suntem ca intreg poporul, nu vrem sa traim intr-o tara in care peste tot se fura si se minte", adauga el, pentru a explica acest cantec, al carui titlu este "Nimeni cu exceptia noastra!", deviza parasutistilor rusi.

VDV, acronimul trupelor aeropurtate, este un corp militar de elita al armatei sovietice, apoi al celei ruse. Cei circa 30.000 de membri ai sai au reputatia unor adevarati combatanti.

Criticii regimului rus, privati de acces la presa traditionala, se fac cunoscuti pe Internet, iar cantecele care il denunta pe Putin inregistreaza adesea succes.

×
Subiecte în articol: alegeri internet youtube Vladimir Putin