x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun FRF intre excluderea din UEFA şi palmaresul Poli Timişoara

FRF intre excluderea din UEFA şi palmaresul Poli Timişoara

de Ovidiu Ciutescu    |    15 Noi 2007   •   00:00
FRF intre excluderea din UEFA şi palmaresul Poli Timişoara

Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a FRF a transmis că palmaresul Politehnicii Timişoara aparţine membrilor fondatori şi, avănd in vedere că aceştia s-au asociat cu gruparea condusă de Marian Iancu, Poli Ştiinţa Timişoara va reveni din sezonul următor la vechea denumire, Politehnica Timişoara. La auzul acestei decizii, patronul grupării CS FC Politehnica Timişoara, Claudio Zambon, a declarat că echipa timişoreană din Liga I riscă retrogradarea, iar FRF ar putea fi exclusă din răndul membrilor UEFA.

Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a FRF a transmis că palmaresul Politehnicii Timişoara aparţine membrilor fondatori şi, avănd in vedere că aceştia s-au asociat cu gruparea condusă de Marian Iancu, Poli Ştiinţa Timişoara va reveni din sezonul următor la vechea denumire, Politehnica Timişoara. La auzul acestei decizii, patronul grupării CS FC Politehnica Timişoara, Claudio Zambon, a declarat că echipa timişoreană din Liga I riscă retrogradarea, iar FRF ar putea fi exclusă din răndul membrilor UEFA.

DECIZIE. Decizia CAF primită de membrii fondatori ai clubului Asociaţia Sportivă Fotbal Club Politehnica Timişoara a fost semnată de secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, şi a fost datată la 25 octombrie 2007. Membri fondatori, reprezentaţi de fostul preşedinte al ASFC Politehnica Timişoara din perioada 1992-1997, Viorel Boiţ, au decis, la 9 octombrie, asocierea in participaţiune cu gruparea patronată de Marian Iancu, Poli Invest SA, actualul club din Liga I. In urma deciziei CAF, ei au hotărăt revenirea la vechea denumire a echipei din sezonul 2008-2009. Astfel, gruparea prim-divizionară va putea folosi palmaresul şi insemnele Politehnicii Timişoara Preşedintele Comitetului Director al clubului Poli Ştiinţa Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a declarat, joi, după o intrunire a membrilor fondatori şi a conducerii Poli Ştiinţa Timişoara, că este convins că nu mai există vreo modalitate de atac a deciziei CAF. "Nu mai există nicio altă cale de atac, iar denumirea Poli 1921 Ştiinţa Timişoara rămăne acest sezon după care vom reveni la fosta denumire Poli Timişoara".

RECOMANDARE. FIFA a solicitat, la mijlocul lunii februarie, FRF, printr-o adresă oficială, să pună in aplicare decizia TAS de la Lausanne in privinţa numelui şi palmaresului grupării Poli Timişoara. Cu toate acestea, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a dat dreptate, la 22 februarie, FCU Politehnica in litigiul cu SC FC Politehnica Timişoara SA, patronată de italianul Claudio Zambon, in ceea ce priveşte palmaresul echipei de fotbal din oraşul de pe Bega. Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a decis atunci "să admită cererea de revizuire inaintată de FCU Politehnica şi să desfiinţeze hotărărea Curţii de Recurs Federale din ziua de 12 iunie 2006". Pe data de 20 martie, Comisia pentru Statutul Jucătorului din cadrul FRF a decis punerea in aplicare a hotărării TAS in cazul palmaresului clubului Poli Timişoara, impotriva unei grupări, FCU Politehnica Timişoara, care activează doar in campionatele de copii şi juniori. Astfel, in urma acestei decizii, Politehnica Timişoara, clubul care activează in Liga I şi al cărei preşedinte este Marian Iancu, a putut folosi fără probleme insemnele, imnul, sigla şi palmaresul. In cele din urmă, Federaţia Romănă de Fotbal a transmis, pe 14 iunie, către Poli Timişoara, club prezidat de Marian Iancu, după un lung şir de tergiversări şi intervenţii ale FIFA, o inştiinţare prin care gruparea bănăţeană este informată de punerea in aplicare a hotărăririi TAS in cazul palmaresului clubului. Comitetul Executiv al FRF a dispus prin hotărărea din data de 12 iunie 2007 punerea in executare a hotărării TAS din data de 5 decembrie 2006, prin care SC FCU Politehnica Timişoara & Invest SA (n.r. - denumirea juridică sub care activează in Liga I Poli Timişoara) a fost obligată următoarele: să işi schimbe denumirea pentru a nu exista riscul de a fi confundată cu SC FC Politehnica Timişoara SA (n.r. - clubul patronat de italianul Claudio Zambon); să nu folosească istoricul persoanei juridice SC FC Politehnica Timişoara SA de la infiinţare şi pănă in prezent; să nu imite imnul clubului şi partitura muzicală a acestuia depuse la FRF; să nu imite emblema clubului SC FC Politehnica Timişoara SA, depusă la FRF; să nu imite culoarea violet, in măsura in care aceasta este inregistrată ca marcă la OSIM; să achite suma de 90.000 euro, plus 2.367 euro, reprezentănd daune de intărziere pentru folosirea nelegală a denumirii, culorilor, emblemei, imnului, istoricului SC FC Politehnica Timişoara in perioada 13.06.2006 - 04.12.2006; să achite suma de 96.000 de euro pentru folosirea nelegală a denumirii, culorilor, emblemei, imnului, istoricului SC FC Politehnica Timişoara in perioada 31.01.2005-12.06.2006; să achite suma de 100.000 de euro pentru folosirea nelegală a denumirii, culorilor, emblemei, imnului, istoricului SC FC Politehnica Timişoara in perioada 05.12.2006-12.06.2007; să achite suma de 500 franci elveţieni către SC FC Politehnica Timişoara SA, reprezentănd cheltuieli de judecată.

ACUZE. Patronul grupării CS FC Politehnica Timişoara, Claudio Zambon a declarat, după aflarea deciziei CAF care a inapoiat palmaresul membrilor fondatori ai clubului, că echipa timişoreană din Liga I riscă retrogradarea, iar FRF ar putea fi exclusă din răndul membrilor UEFA. "Cu hotărărea de la CAF se pot spăla la fund. Chivorchian (n.r. - preşedintele Comitetului Director la Poli Ştiinţa Timişoara) nu ştie nici regulamentele interne, nici internaţionale. Nu ştie nicio limbă străină, trebuie să citească regulamentele FIFA şi UEFA. Nu e nicio problemă, pe 10 ianuarie litigiul se va discuta la Tribunalul Sportiv de la Laussane. De pe 10 ianuarie, domnul Iancu, domnul Chivorchian şi toată gaşca lor de corupţi vor vorbi singuri pentru că vor lua 12 puncte de penalitate sau vor fi retrogradaţi. Federaţia va plăti in locul lui Iancu şi dacă nu va pune in aplicare decizia in 15 zile va fi scoasă din UEFA. Chiar dacă Mircea Sandu este şef acolo, la UEFA", a spus Zambon. Acesta este convins că decizia Curţii de Arbitraj Sportiv va fi in favorea sa, iar FRF va trebui să se supună. "Eu le spun de pe acum că echipa lui Iancu va fi depunctată sau retrogradată in divizia secundă de către Tribunalul Sportiv de la Lausanne, pentru tămpeniile şi prostiile pe care le fac acum. Dacă Curtea de Arbitraj pentru Fotbal este superioară Curţii Internaţionale de Arbitraj Sportiv inseamnă că suntem mai tari decăt FIFA şi UEFA", a precizat Zambon. Patronul echipei de Liga a III-a a spus că, in 10 ianuarie, la Tribunalul Sportiv de la Laussane, vor fi prezenţi Gheorghe Chivorchian, care va reprezenta clubul condus de Marian Iancu, şi oficiali ai FRF. Claudio Zambon a precizat că il aşteaptă pe Marian Iancu cu o ofertă pentru preluarea palmaresului echipei. "Dacă Iancu vrea să dea banii, eu il aştept", a incheiat Zambon.

×