x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Cine n-are munte... îşi construieşte. Olandezii vor să schieze în ţara lor

Cine n-are munte... îşi construieşte. Olandezii vor să schieze în ţara lor

22 Aug 2011   •   11:06
Cine n-are munte... îşi construieşte. Olandezii vor să schieze în ţara lor

Olandezii se gandesc sa construiasca un munte in mijlocul tarii, care sa aiba peste 2.000 m inaltime. Povestea pare demna de filmul 'Englezul care a urcat un deal, dar a coborat un munte', cu Hugh Grant.

Olandezii nu vor mai fi nevoiti sa mearga in strainatate ca sa schieze si sa suporte glumele despre cat este de 'plata' tara lor. Se gandesc sa-si construiasca propriul munte de peste 2.000 m, scrie site-ul lesquotidiennes.com, preluat de Agerpres. De cand ideea a fost lansata intr-un ziar, acum cateva saptamani, mai multe federatii militeaza pentru realizarea acestui proiect. Federatiile sportive din Olanda sprijina ideea acestui proiect faraonic, care mai implica o pista de bob, piste de ascensiuni si chiar un patinoar la altitudine. Firme de proiectare, arhitecti, geologi, climatologi si investitori ar fi pe cale sa lucreze pentru a face proiectul realizabil.

Thijs Zonneveld, cel care a avut initiativa proiectului, este convins ca si Olanda poate avea muntele 'sau'. Fost ciclist semi-profesionist, el si-a exprimat nemultumirea fata de 'platitudinea plictisitoare' a tarii sale intr-un editorial publicat pe 29 iulie. 'Terenul plat este perfect pentru cultivarea sfeclei, cresterea vacilor sau construirea drumurilor drepte, dar este o catastrofa din punct de vedere sportiv', a scris el, adaugand: 'Vreau un munte. Unul adevarat. In Olanda.' El marturiseste astazi ca 'poate visa cu ochii deschisi' cand vede cum proiectul prinde contur, putand fi finalizat in 2018.

Cel mai inalt punct din Olanda are 322 m si aproape o treime din teritoriul olandez se afla sub nivelul marii.

×
Subiecte în articol: schi munte olanda constructie