x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Funeral Chic Party

Funeral Chic Party

de Ema-Augusta Banu    |    17 Feb 2011   •   18:25
Funeral Chic Party

152438-untitled-1.jpgGaia Boutique Club a găzduit pe 10 februarie „Funeral Chic Party” hosted by Ovidiu Buta, o petrecere tematică devenită simbol în istoria clubului şi în memoria colectivă a celor care i-au observat continuitatea. S-a conturat astfel, într-o notă neconven­ţional-macabră, pa­radigma unui „parastas dansant” cu lumânări aprinse, cruci imense, morminte aşezate strategic la intrarea în club, văduve cu priviri glaciale ascunse sub voalete, ruj roşu şi ţinută all black... Totul în numele religiei fashion.

În plus, anul acesta seria „funeraliilor” a inclus şi o premieră semnată Stephan Pelger: o vitrină cu câteva dintre look-urile prezentate de designer la Berlin Fashion Week.

„Mi-am dat seama anul trecut că acest eveniment a avut un fel de fior prevestitor: a fost primul eveniment care a îngropat bunăstarea românescă – la puţin timp după, recesiunea devenea din ce în ce mai acută – şi a fost, pe de altă parte, ca un «death bell» pentru drama mcqueeniană. Pregătirile pentru petrecere erau în toi când, dintr-o dată, am aflat că McQueen murise”, explică stilistul şi criticul de modă Ovidiu Buta, adăugând că „fiecare interpretează tema asta cum vrea el. Eu mă bucur că oamenii au făcut un efort în seara asta să respecte dress-code-ul şi să arate altfel decât de obicei. Dincolo de asta am vrut să arătăm că dramele din lumea modei sunt şi ele chic. Gândiţi-vă la Ma­rilyn Monroe! Ce poate fi mai chic decât să mori luând somnifere şi bând şampanie?”

×
Subiecte în articol: fun