x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun George Clooney a fost arestat în timp ce protesta în faţa Ambasadei Sudanului la Washington (VIDEO)

George Clooney a fost arestat în timp ce protesta în faţa Ambasadei Sudanului la Washington (VIDEO)

16 Mar 2012   •   15:19
George Clooney a fost arestat în timp ce protesta în faţa Ambasadei Sudanului la Washington (VIDEO)

Actorul american George Clooney a fost arestat vineri, la Washington, in timp ce manifesta in fata ambasadei Sudanului, in semn de protest la adresa crimelor de razboi comise de administratia de la Khartoum in partea de sud a tarii.

George Clooney, alaturi de mai multi membri din Camera Reprezentantilor si alti protestatari, a fost incatusat si urcat intr-o duba de politie, potrivit presei americane.

Vedeta de la Hollywood, purtand o jacheta albastra, nebarbierit, a spus in fata numeroaselor camere de luat vederi prezente la fata locului ca solicita guvernului sudanez sa permita comunitatii internationale sa trimita ajutoare umanitare in aceasta tara, "inainte ca aceasta sa devina cea mai grava criza umanitara de pe suprafata globului".

Clooney a efectuat recent o vizita intr-o regiune din sudul Sudanului, acolo unde luptele dintre armata guvernamentala de la Khartoum si fortele rebele, favorabile unei alipiri la Sudanul de Sud, au determinat infometarea populatiei locale si refugierea acesteia in pesteri, de teama bombardamentelor .

La intoarcerea in Statele Unite, marti, George Clooney a declarat ca fortele armate sudaneze comit "crime de razboi" prin atacarea civililor din aceasta regiune.

×