x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun George Michael aduce in Romănia un concert unic, nominalizat la Brit Awards 2007

George Michael aduce in Romănia un concert unic, nominalizat la Brit Awards 2007

25 Mai 2007   •   00:00

Milioane de fani, 25 de ani de carieră muzicală, 85 de milioane de discuri văndute in toată lumea, No 1 in divertisment. Cu toate astea, in spatele unui megastar s-a aflat şi incă se mai află un bărbat măcinat de contradicţii care i se trag incă din copilărie. Acum 44 de ani venea pe lume Georgios Kyriacos Panayiotou, fiul unui conservator cipriot, care deţinea un restaurant in Edgware, Anglia.

Milioane de fani, 25 de ani de carieră muzicală, 85 de milioane de discuri văndute in toată lumea, No 1 in divertisment. Cu toate astea, in spatele unui megastar s-a aflat şi incă se mai află un bărbat măcinat de contradicţii care i se trag incă din copilărie. Acum 44 de ani venea pe lume Georgios Kyriacos Panayiotou, fiul unui conservator cipriot, care deţinea un restaurant in Edgware, Anglia. Pentru a scăpa de sărăcie, părinţii munceau necontenit. "Munca era religia noastră", mărturiseşte George care-şi aduce aminte că la acea vreme locuiau deasupra unei spălătorii. Şi-a dat seama, copil fiind, că nimeni nu-i acorda atenţie şi că acea "căsuţă din preerie" avea să rămănă doar un vis.

INTENS. Tatăl său, Jack Panos, a fost cel care l-a inverşunat pe Michael să se apuce de căntat. El l-a deziluzionat spunăndu-i că nu are nici voce, nici talent pentru aşa ceva. "Faptul că tatăl meu era cel mai aprig duşman m-a făcut să ajung unul din cei mai apreciaţi căntăreţi din lume. Un album de platină şi un duet cu Aretha Franklin la inceput de carieră este ceva inălţător, povesteşte artistul intr-un interviu acordat ziarului The Independent. Insă lupta cu egoul său, din ce in ce mai acerbă spre finalul carierei sale in trupa Wham!, a "clacat" in ziua in care l-a intălnit pe designerul Anselmo Felleppa, care i-a schimbat complet viaţa.

La doar şase luni, Anselmo, infectat cu virusul HIV, se stinge din viaţă, lăsăndu-l pe Michael intr-o mocirlă sentimentală dureroasă ce l-a făcut pănă la urmă să mărturisească părinţilor că este homosexual. De atunci, a luptat cu fervoare să-şi ţină viaţa privată căt mai departe de ochii lumii şi ai presei.

INCREZĂTOR. După moartea iubitului, dar şi a mamei sale, Michael a intrat intr-o "gaură neagră", innecăndu-şi depresia in droguri ce i-au cauzat numeroase probleme cu autorităţile. "Ajunsesem să fumez şi căte 25 de jointuri pe zi. Credeam că George Michael este un actor fabulos. Acum, sunt mai increzător in mine dar cu temeri mai mari. Nu murisem, eram doar in comă", spune el. Atăt de increzător incăt şi-a oficializat relaţia cu partenerul său de mult timp, Kenny Goss. Cu toate astea, a recunoscut cu francheţe că mai caută incă parteneri de "amor", fiind ispitit indeosebi de "cocotele" masculine. Turneul mondial "25 Live Stadium", pe care George Michael l-a inceput anul trecut in octombrie, este primul său turneu "open-air" din ultimii 15 ani. Anul acesta, artistul pop No.1 se află şi in Europa cu o serie de concerte in 24 de ţări, dar va cănta şi pentru romăni la 31 mai pe Stadionul "Lia Manoliu" din Bucureşti.

THE BEST. Şi-a inceput cariera in 1981, in trupa Wham! alături de Andrew Ridgeley, desfiinţată in 1986; Cel mai mare hit ca şi artist solo este single-ul "Faith"; "Careless Whisper", scris de Michael la 17 ani, a devenit cea mai căntată piesă a deceniului şi votată de londonezi in 1995 "piesa favorită a tuturor timpurilor"; tot atunci a fost votat "Cel mai Bun Căntăreţ".

BILETE. Pentru concertul lui George Michael care va avea loc la 31 mai pe Stadionul Naţional "Lia Manoliu" din Bucureşti organizatorii au mai pus la dispoziţie căteva sute de bilete la Categoria 1 (180 Ron) şi VIP (280 Ron). Cei care vor să cănte alături de artistul britanic o vor putea face prin accesul in Golden Circle-Circle of Faith - o zonă specială in interiorul scenei circulare. Preţul unui astfel de bilet este de 270 Ron.

×
Subiecte în articol: michael cover story