x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun George Robu - carciumaru’ Romica de la Vacanta Mare

George Robu - carciumaru’ Romica de la Vacanta Mare

10 Feb 2005   •   00:00

VEDETE
"«Leana si Costel» nu este sitcom, ci film documentar"

Face parte din categoria tinerilor actori. A fost initiat in arta teatrala de trei mari profesori: Ion Pavlescu, Horea Popescu si Victor Moldovan. Joaca la Teatrul Evreiesc de Stat. Dar lumea il cunoaste drept Carciumarul Romica.
ADRIANA PADURARU

George - pe platoul de filmare de la "Pacala se intoarce", alaturi de Jean Constantin
Aceasta este o scurta descriere a lui George Robu, un actor din generatia tanara, care a devenit cunoscut gratie grupului Vacanta Mare. Marea pasiune a vietii lui a fost actoria. A urmat cursurile la Universitatea Hyperion, sub indrumarea profesorilor Ion Pavlescu, Horea Popescu si Victor Moldovan.

ABSOLVENTA. In anul 1996 a sustinut examenul de absolventa cu doua spectacole: "Moralitatea doamnei Dulska" si "Furnici", in regia lui Victor Moldovan si a lui Ion Pavlescu. "La repetitiile pentru «Moralitatea doamnei Dulska», domnul Pavlescu mi-a dat o lectie memorabila. Eu il jucam pe Dulsky, un om terorizat care a trait o viata sub papucul femeii. Timp de doua ore nu scoteam nici un cuvant. Doar in actul doi spuneam: «Sa va ia dracul pe toti». Interpretarea insemna, de fapt, trairi si gesturi. Iar eu nu reuseam in nici un fel sa transmit aceste sentimente doar din mimica. Pavlescu s-a suit pe scena si mi-a aratat cum trebuie interpretat acest rol", isi aminteste Robu.

TES. George se considera un om norocos. Si asta pentru ca nu multi se pot lauda cu faptul ca imediat dupa spectacolul de absolventa sa i se propuna un post la un teatru. "Am jucat «Furnici» pe scena Teatrului Evreiesc. Le-a placut de mine si mi-au propus sa raman la ei. Nu regret alegerea facuta, pentru ca am intalnit oameni de la care am avut foarte multe de invatat: Silviu Stanculescu, Cornel Vulpe, Dan Tufaru, Ion Lucian, Radu Beligan, Cornel Ciupercescu", a adaugat George. Tanarul actor este de parere ca scoala cea mai adevarata de arta teatrala se face in culise: "Nu iesi actor din facultate. Acolo inveti ABC-ul. Culisele teatrului te formeaza cel mai mult. Pana sa-ti vina randul sa repeti, participi la discutii despre chenzina, meciul de fotbal, se spun bancuri. Nu mai exista nici o bariera intre colegi. Iar, in acele momente, un actor in varsta iti spune unde si ce ai gresit sau ce ai facut bine". In 1996, George Robu a absolvit facultatea, iar in acelasi an a debutat pe "scandura", cu piesa "Doua nunti si un divort" (spectacolul de absolvire a lui Dinu Manolache in calitate de regizor). Piesa era in idis, iar ca parteneri i-a avut pe Boris Petroff, Dan Tufaru, Nicolae Calugarita, Iulia Gavril, Gabi Codrea.

Asa cum il cunoaste toata lumea... carciumarul Romica

IN "VACANTA". Intalnirea cu Mugur Mihaescu si "Vacanta Mare" s-a petrecut in 1999. A fost chemat la un casting si a constatat ca era vorba despre celebrul grup, care avea nevoie de figuranti. "Mugur mi-a citit CV-ul si a spus: «Nu este corect ca tu, care esti actor profesionist, sa faci doar figuratie». Si am fost respins. Dupa ceva timp, am fost din nou chemat la un casting si am dat iar peste «Vacanta Mare». Mugur m-a recunoscut, m-a chemat la el si mi-a propus un rol de avocat. Am acceptat si, in timp ce mai zaboveam putin prin zona, l-am auzit pe Mugur spunand ca are nevoie de cineva care sa joace rolul carciumarului. Atunci am facut ceva ce n-am facut in viata mea. M-am dus la el si i-am spus, foarte sigur pe mine, ca eu sunt omul de care are nevoie. «Eu sunt carciumarul Romica»", a mai spus actorul. Mugur Mihaescu a acceptat "provocarea" si de atunci imaginea lui George este asociata cu cea a carciumarului. "De cand sunt Romica, am inceput sa apar mai mult la televizor. Si nu numai la Pro TV. Am fost la TVR 1 la «Bravo Bravissimo», la Antena 1 la «Duminica in familie» si «Cei mai frumosi ani». Cei de la «Vacanta Mare» nu mi-au interzis niciodata sa apar si la alte emisiuni. Din contra, m-au incurajat: «Du-te si demonstreaza ca esti actor», imi spune de fiecare data Mugur. De cand sunt Romica, am aparut in doua reclame si am facut trei filme: «Binecuvantata fii inchisoare», "Intre caini si lupi» si o coproductie romano-elvetiana, intitulata «Rina». De cand sunt Romica, am jucat si intr-un serial - «Teleclubul de spiritism» - difuzat pe TVR 1. Eu am un concept: scoala de teatru m-a invatat ABC-ul, culisele teatrului m-au slefuit ca actor, iar «Vacanta Mare» m-a facut cunoscut si mi-a dat incredere in mine", a marturisit George.

REGRET. Actorul este dezamagit de reactiile pe care lumea le are in ceea ce priveste sitcomul "Leana si Costel". "Cel mai mare regret al meu este faptul ca foarte multi oameni arunca cu pietre in noi. Ba ca suntem prea violenti, ba ca suntem prea vulgari. Dar eu le spun ca «Leana si Costel» a depasit «conditia» de sitcom si a devenit film documentar. Spun asta pentru ca la tara lucrurile sunt de peste zece ori mai grave. Pot da exemple si din randul rudelor mele, unde nevasta mananca intr-o zi bataie de la sot de zece ori mai mult decat Leana intr-un singur episod. Lumea critica acest serial pentru ca scoate la lumina un adevar dureros. Si nu vor sa inteleaga ca sitcomul a fost creat tocmai pentru a incerca sa educe lumea sa nu mai procedeze asa", a comentat "Romica".

George si colegul sau Nae Alexandru, invitati la "Duminica in familie"

FAMILIE. George si sotia sa, Raluca, s-au vazut prima oara in 1995, "cand ea era «boboaca», iar eu ma credeam vedeta facultatii". Un an mai tarziu, au jucat impreuna intr-un spectacol la TES. Asa au ajuns sa se cunoasca mai bine si, incetul cu incetul, s-au indragostit. S-au casatorit de eclipsa (11 august 1999), iar la 1 septembrie 2001 a venit pe lume Daria Maria. De ce Daria? "La prima noastra intalnire «oficiala» m-a plimbat printr-un magazin de jucarii si imi spunea: «Asta ar fi buna pentru Daria! Cred ca i-ar placea asta Dariei». Eu credeam ca trebuie sa faca un cadou vreunei rude sau e vorba despre vreun botez. Raspunsul la intrebarea cine-i Daria m-a facut sa ma gandesc ca Raluca nu e intreaga la minte: «Cum, cine-i Daria? E fetita pe care o vom avea impreuna». Apoi, cand a ramas insarcinata, am inceput sa ne certam pe tema numelui de botez. Ea voia Daria, eu voiam altceva. La un moment dat, am hotarat ca daca e baiat il botezam Kebab, iar daca e fata - Shaorma. In cele din urma, Raluca a avut castig de cauza, iar fetita poarta numele dorit de ea", ne-a spus George.

CARACTERIZARE CU GUST "INTEPATOR"
George isi aminteste ca, la un moment dat, a dorit sa afle care este parerea profesorilor despre el: "Ma numaram printre studentii buni si asta ma facea sa am putin nasul pe sus. Sa ma dau vedeta. M-am dus, dupa un examen, la Vicky Moldovan si l-am intrebat ce parere are despre mine. Raspunsul lui a venit repede: «Ma, Georgica, daca o s-o tii tot asa, tu o sa ajungi ca Giugaru». La randul meu, am spus: «De celebru?». «Nu! Asa de gras!», a urmat replica. Aceasta «intepatura» m-a adus foarte repede cu picioarele pe pamant, mai mult decat orice alt repros, ca mi se urcase la cap faptul ca eram apreciat. A fost o alta lectie primita de la profesorii mei, pe care nu o voi uita niciodata".

CARACTERIZARE PARINTEASCA
Nu doar profesorii au avut un cuvant important de spus in slefuirea viitorului actor, ci si propria mama: "Eram la o petrecere in familie. Dupa ce ne saturaseram de atata muzica si dansuri, mama m-a rugat sa mai «incalzesc» putin atmosfera. Si am inceput eu «sa le zic ca la carte», cum invatasem la facultate. Tot felul de poante si de snoave, dar spuse cu patos, cu intonatie. Mie mi se parea ca sunt grozav, dar mama a venit la mine si mi-a spus: «Gata, mica, taci ca nu mai ai nici un haz!». Asa de tare m-am rusinat atunci, incat aceste vorbe ma urmaresc si acum. Ma gandesc, atunci cand sunt pe scena, ce ar spune mama daca m-ar vedea in acel moment. Ar fi mandra de mine sau plictisita de replicile mele?".
×
Subiecte în articol: actor vacanta georg romica