x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun George, ţi-am găsit job-ul potrivit!

George, ţi-am găsit job-ul potrivit!

05 Noi 2008   •   00:00
George, ţi-am găsit job-ul potrivit!

Cam aşa sună titlul unui articol apărut în ediţia electronică a The Guardian. George W. Bush mai are doar 77 de zile până la încheierea mandatului de preşedinte al Statelor Unite. Drept urmare, cotidianul britanic a avansat câteva idei despre ce ar putea să facă Bush după ce va părăsi Casa Albă.



GHID ÎNTR-O BIBLIOTECĂ. O primă idee a jurnaliştilor britanici este ca Bush să devină noul lider al Coreei de Nord. „Postul” ar putea fi liber în curând, scrie The Guardian, făcând referire la zvonurile privind starea de sănătate precară a preşedintelui Kim Jong-Il. Fostul locatar de la Casa Albă s-ar simţi confortabil în atmosfera de război în care ar trăi ca „jucător-cheie în Axa Răului”, dar ar trebui să se obişnuiască şi cu adulaţia maselor, notează sursa citată. O altă ocupaţie potrivită pentru fostul preşedinte ar fi aceea de ghid într-o bibliotecă ce i-ar purta numele. Acest obicei, de a boteza biblioteci ori de a înfiinţa muzee în cinstea unui fost lider este foarte răspândit la americani – chiar dacă liderul respectiv poate figura în topul celor mai proşti preşedinţi din toate timpurile, adaugă cotidianul britanic. Rămânând în domeniul politic şi în interiorul „Axei Răului”, o altă posibilă funcţie pentru Bush ar fi cea de ministru de Interne în Iran, pentru că această poziţie nu necesită pregătire specială, fiind suficientă o diplomă falsă de la o instituţie de învăţământ inventată, scrie The Guardian. Aşadar, Bush ar fi chiar supracalificat pentru această slujbă, cu cele două diplome (reale) ale sale.

ROLUL UNUI EXTRATERESTRU. Iar dacă vrea să rămână, totuşi, în America, Bush ar putea candida, peste patru ani, în tandem cu Sarah Palin, propun britanicii. Palin ar fi fost vicepreşedinte în cazul în care republicanul McCain ar fi ajuns la Casa Albă, iar multe voci susţin că ea ar avea şanse într-o viitoare cursă pentru preşedinţia SUA. Aşadar, ce îl împiedică pe Bush să fie vicepreşedinte, în cazul în care Sarah va fi primul preşedinte de sex feminin? Trecând în alt domeniu, cel al cinematografiei şi televiziunii, The Guardian îi face alte propuneri lui Bush. Una ar fi să prezinte ceremonia de decernare a premiilor MTV, iar alta să fie actorul principal în transpunerea muzicală a peliculei lui Oliver Stone, „W”. Desigur, menţionează jurnaliştii, asta dacă Bush poate să cânte! De asemenea, fostul preşedinte ar putea deveni noul prezentator al emisiunii „Top Gear”, o emisiune foarte populară în Marea Britanie, mai scrie sursa citată. Nu în ultimul rând, britanicii l-ar vedea pe Bush în rolul doctorului Who, din serialul SF devenit celebru în Anglia. Personajul este un extraterestru care călătoreşte în timp şi spaţiu, luptă împotriva monştrilor şi îndreaptă toate relele din lume. Cel mai recent Doctor Who este întruchipat de actorul David Tennant, care a anunţat, însă, că renunţă la rol, iar producătorii caută acum un înlocuitor. Iar Bush ar fi numai bun pentru rol, în opinia celor de la The Guardian. Pe de altă parte, George W. ar putea fi, de ce nu, noul cel mai bun prieten al moştenitoarei Paris Hilton. Cu toate că, scrie The Guardian, acesta nu a fost niciodată un „job” pe termen lung... Paris caută în aceste zile pe cineva care să fie „mişto, să ţină pasul cu ea, şi, mai presus de toate, să fie real şi să nu fie un trădător”, aşa că britanicii s-au gândit că Bush ar fi numai bun. Iar jurnaliştii se declară convinşi că moştenitoarea Hilton nu îl va recunoaşte pe fostul preşedinte. În fine, ultima ocupaţie pe care britanicii o propun pentru fostul lider de la Casa Albă este aceea de biograf al tatălui său, şi acesta fost preşedinte al Americii, George Bush senior. (Vera Albulescu)

×
Subiecte în articol: bush the guardian lumea