x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Gigi Becali a dat în judecată DNA

Gigi Becali a dat în judecată DNA

de Veronica Micu    |    06 Iun 2008   •   00:00
Gigi Becali a dat în judecată DNA

14:45 • Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a dat în judecată Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), după ce procurorul care anchetează cazul "valiza cu bani de la Cluj" a respins prin ordonanţă solicitarea acestuia de returnare a celor 1,7 milioane de euro reţinuţi.

 

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a dat în judecată Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), după ce procurorul care anchetează cazul "valiza cu bani de la Cluj" a respins prin ordonanţă solicitarea acestuia de returnare a celor 1,7 milioane de euro reţinuţi.

 

CAZUL VALIZA. Becali a formulat o contestaţie împotriva rezoluţiei din 30 mai a procurorului-şef de secţie din cadrul DNA, Lucian Papici, prin care acesta a respins solicitarea lui Becali de a-i fi returnaţi banii reţinuţi de anchetatori la Cluj, după meciul de fotbal U Cluj - CFR Cluj. Dosarul este înregistrat pe rolul secţiei a doua a Tribunalului Bucureşti şi va avea primul termen la 17 iunie. În 7 mai, în ziua etapei a XXXIV-a, ultima a Ligii I, DNA a reţinut, la Cluj-Napoca, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani de la Gigi Becali, care se presupune că urmau să ajungă la jucătorii Universităţii Cluj dacă aceştia ar fi obţinut cel puţin un egal în meciul cu concitadina CFR. Printre persoanele duse la DNA Cluj pentru audieri s-au aflat jucătorul Gigel Coman, de la Universitatea Cluj şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Teia Sponte, dar şi doi bodyguarzi ai lui Gigi Becali.


FAPTE DE CORUPŢIE.
DNA a anunţat că Gigi Becali, Teia Sponte, preşedintele Universităţii Cluj, Anton Doboş, şi o cunoştinţă a acestuia, Traian Bendorfean, sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie. Becali este urmărit penal pentru două infracţiuni de dare de mită, una dintre ele referindu-se la meciul Rapid - Gloria, din 2006, când finanţatorul stelist a urmărit cu maşina autocarul ardelenilor prin Bucureşti, în scopul de a le oferi bani jucătorilor bistriţeni pentru a-i încurca pe giuleşteni. A doua faptă este aceea că, în perioada 5-7 mai 2008, când acesta "a oferit direct şi indirect" suma de 1,7 milioane de euro lui Anton Doboş, dar şi unor jucători ai echipei Universitatea Cluj, pentru ca, în ultima etapă a ediţiei 2007-2008 a Diviziei A, clubul clujean să îşi apere corect şansele de joc şi să facă tot ce este posibil pentru a obţine cel puţin un rezultat de egalitate în meciul cu echipa CFR 1907 Cluj.

TEIA SPONTE CONTESTĂ. Vicepreşedintele FC Steaua, urmărit penal pentru complicitate la dare de mită, a depus la Tribunalul Bucureşti o plângere împotriva ordonanţei DNA prin care s-a pus sechestru pe 1,7 milioane de euro, bani cu care, potrivit anchetatorilor, ar fi trebuit să fie premiaţi jucătorii U. Cluj. Instanţa a fixat primul termen pentru data de 17 iunie. Teia Sponte susţine în acţiunea depusă la instanţă că banii aceia erau daţi de George Becali pentru a cumpăra terenuri în Cluj şi nu pentru a premia jucătorii Universităţii Cluj în eventualitatea în care aceştia câştigau meciul cu CFR Cluj.

 


×
Subiecte în articol: magazin cluj becali gigi becali