x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Gigi Becali: Băsescu a ordonat acheta împotriva impresarilor ca să uite lumea de Omar Hayssam

Gigi Becali: Băsescu a ordonat acheta împotriva impresarilor ca să uite lumea de Omar Hayssam

de Ovidiu Ciutescu    |    18 Ian 2008   •   00:00
Gigi Becali: Băsescu a ordonat acheta împotriva impresarilor ca să uite lumea de Omar Hayssam

14:28 • Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat, vineri, că ancheta DNA împotriva celor 10 oameni din fotbal a fost ordonată de preşedintele Traian Băsescu, pentru a distrage atenţia opiniei publice de la alte dosare cu caracter politic, cum ar fi cel în care este implicat Omar Hayssam.

Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat, vineri, că ancheta DNA împotriva celor 10 oameni din fotbal a fost ordonată de preşedintele Traian Băsescu, pentru a distrage atenţia opiniei publice de la alte dosare cu caracter politic, cum ar fi cel în care este implicat Omar Hayssam.

CIRC. "DNA nu are habar de fenomenul fotbal. E vorba de un prejudiciu de 1,7 milioane de euro în 18 ani. Se face mare balamuc acum în fotbal din cauza a 1,7 milioane cu care ar fi fost prejudiciat statul. Le dau eu 1,7 milioane să îşi retragă acţiunea în instanţă, să nu mai facă atâta circ ca să distragă atenţia de la Hayssam şi Dom' Profesor. Am văzut mult circ din ăsta eu în România. Problema în România acum e reprezentată de 1,7 milioane de euro... Oricum, nu au dreptate", a spus, vineri, Gigi Becali. Finanţatorul Stelei şi-a continuat tirul şi l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu că stă la baza începerii urmăririi penale împotriva celor 10 oameni de fotbal: "Cât a cheltuit DNA cu aceste dosare? S-au plimbat pe banii noştri degeaba, ca să aibă Dom' Profesor Băsescu un as în mânecă. Să scoată dosarul fotbalului când are nevoie de el. Să vedeţi că peste trei luni îl scoate iar. Ţuluş e omul lui Băsescu. Băsescu e Dom' Profesor şi îi spune lui Ţuluş: 'Elevule, mai scoate puţin asul ală să distragem atenţia'. Ţuluş execută ordinul lui Băsescu. Băsescu îi spune ce să facă şi el face, ca tâmpitul, pe urmă râde de el când îl vede pe la televizor ce face", a spus Becali

PROFESORUL GIGI. Patronul Stelei a mai spus că procurul DNA care instrumentează cazul banilor negri din fotbal, Doru Ţuluş, nu este familiarizat cu termenii de evaziune fiscală, înşelăciune sau spălare de bani: "Ţuluş trebuie să vină să fac şcoală cu el, să îl învăţ ce e aia evaziune fiscală, să îl învăţ eu pe Ţuluş ce înseamnă spălare de bani, să îl învăţ eu ce înseamnă înşelăciune. El habar n-are. Şi-ar face săracii treaba, dar nu ştiu ce să facă, ei fac treabă comunistă. Or fi bani negri în fotbalul românesc, dar câteva sute de mii de euro. Dar aici e vorba de bani albi pe care eu vin şi îi dau din buzunarul meu şi îi bag la negru. Asta înseamnă bani negri în fotbal. Prin off-shore e legal să bagi bani, nu sunt bani negri. Ce, din vânzarea Rompetrol a intrat vreun ban în ţară? Toţi s-au dus într-un off-shore. Adică, Patriciu are voie să aibă off-shore, iar Giovani ( Ioan Becali), nu?", a explicat Becali. Latifundiarul a continuat printr-un exemplu: "Borcea e încriminat pentru înşelăciune. Ca să demonstreze că e înşelăciune trebuie să trimită Ţuluş acum la Dinamo: 'Măi clublul Dinamo, vă rog să îmi răspundeţi dacă vă constituiţi parte păgubită în acest dosar'. Şi Borcea, care e încriminat de înşelăciune, trebuie să pună ştampila şi să spună: 'Da, îl încriminez pe Borcea, pentru că m-a înşelat Borcea'. Adică Borcea să semneze că l-a înşelat Borcea. Borcea acum, sărăcul, intră şi la puşcărie după ce a băgat 6-7-8 milioane de euro. De ce să îl bage la puşcărie? Că nu a băgat mai mulţi bani?". Becali a ţinut şi partea celuilalt rival al său, George Copos: "Ce dacă îi iau apărarea lui Copos? De unde să fie bani negri, dacă trebuie să dai încontinuu bani la fotbal. Să dai, să dai, să dai. Ce să câştigi din fotbal? Ce să ascundă Copos când tot acolo dă banii. Eu am încasat 30 de milioane la Steaua şi tot sunt în pagubă, dar ei, săracii, sunt vai de capul lor. Intră în faliment dacă nu îşi iau nişte măsuri. E greu să ţii pasul. Şi Copos l-a ţinut. A făcut el nişte şmecherii, dar el nu a încasat bani. Eu, în schimb, am încasat şi tot sunt în pagubă. De unde bani negri?".

×
Subiecte în articol: basescu magazin becali bani borcea ţuluş fotbal