x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Giulgiu din vremea lui Iisus, descoperit la Ierusalim

Giulgiu din vremea lui Iisus, descoperit la Ierusalim

16 Dec 2009   •   00:00

Un giulgiu care datează din perioada în care a trăit Iisus a fost descoperit într-un cimitir din zona veche a oraşului Ierusalim, a relatat BBC News Online, care citează o echipă de cercetători de la Universitatea Ebraică din Israel.

Este pentru prima oară în istoria contemporană că s-au descoperit bucăţi dintr-un giulgiu din vremea lui Iisus într-un mormânt din Ierusalim.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Ebraică şi de la mai multe institute de cercetări din SUA şi Canada au spus că acest giulgiu este foarte diferit de controversatul Giulgiu din Torino. Unii consideră că Iisus Hristos ar fi fost înmormântat învelit în Giulgiul din Torino, dar alţii spun că este vorba de un fals. Acum, rămăşiţele pământeşti ale unui bărbat acoperit cu fragmente de giulgiu au fost descoperite într-un mormânt din Cimitirul Aceldama (Akeldama), locul unde se crede că s-a sinucis Iuda.

Scheletul ar fi aparţinut unui preot evreu de rang înalt sau membru al aristocraţiei locale care a murit din cauza leprei, acesta fiind cel mai vechi caz de lepră din istorie. Pânza descoperită are o textură compusă doar din două straturi, fiind diferită de ţesătura complexă din care este alcătuit Giulgiul din Torino. Cercetătorii consideră că pânza de la Ierusalim era tipică pentru înmormântările din epoca în care a trăit Iisus. În virtutea acestei descoperiri, cercetătorii au ajuns la concluzia că Giulgiul din Torino nu provine din primul secol al erei creştine.

Giulgiul din Torino a fost obiectul multor controverse. Teste efectuate acum 20 de ani i-au determinat pe cercetători să afirme că giulgiul ar fi fost realizat în Evul Mediu. Totuşi, adepţii lui susţin că pânza, pe care a rămas imprimat chipul unui bărbat, conţine imaginea autentică a chipului lui Iisus Hristos. (MFM)

×
Subiecte în articol: magazin