x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Glumă la bibliotecă, devenită virală pe internet. Victima, Lance Armstrong

Glumă la bibliotecă, devenită virală pe internet. Victima, Lance Armstrong

21 Ian 2013   •   15:22
Glumă la bibliotecă, devenită virală pe internet. Victima, Lance Armstrong
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

O glumă făcută de un angajat al unei biblioteci din Australia a devenit foarte populară pe reţelele de socializare, victima fiind Lance Armstrong, ciclistul care tocmai a recunoscut că s-a dopat de-a lungul carierei sale.

"Toate cărţile non-ficţiune ale lui Lance Armstrong, incluzând "Lance Armstrong - imagini ale unui campion", "Programul de performanţă al lui Lance Armstrong" şi "Lance Armstrong: cel mai mare campion al lumii" vor fi mutate, în curând, în secţiunea cărţilor de ficţiune", scria pe un afiş agăţat în Biblioteca Manly, din Sydney.

O fotografie cu afişul a fost postată pe Instagram, răspândindu-se apoi pe reţelele de socializare şi generând dezbateri aprinse. Unii au apreciat gluma, alţii au argumentat că sprijinul acordat de Armstrong bolnavilor de cancer (Armstrong a supravieţuit unui cancer la testicule) nu poate fi ignorat, chiar dacă performanţele sale sportive ar putea fi numite "ficţiune" din cauza dopajului.



Gluma nu a fost apreciată, însă, deloc de reprezentanţii bibliotecii, care au promis că vor deschide o anchetă internă pentru a stabili cine a lipit afişul.

"Bibliotecile nu pot reclasifica categoriile în care se încadrează cărţile, acest lucru depinde de numărul ISBN eliberat de Biblioteca Naţională", a declarat un purtător de cuvânt al bibliotecii, pentru a stinge orice fel de îndoială. 

×