x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Gondolă specială pentru fumători

Gondolă specială pentru fumători

de Adriana V. Paduraru    |    Adrian Vaduva    |    05 Ian 2008   •   00:00
Gondolă specială pentru fumători
Sursa foto: MICHAEL DALDER/

Pentru a veni in sprijinul fumătorilor, patronul unui restaurant din München a hotărăt să instaleze gondole in care clienţii işi pot aprinde liniştiţi o ţigară.

Pentru a veni in sprijinul fumătorilor, patronul unui restaurant din München a hotărăt să instaleze gondole in care clienţii işi pot aprinde liniştiţi o ţigară. Pe lăngă gondola pentru fumat, Pitt Grunitz a mai instalat una in care se ascultă muzică, alta cu poveşti pentru copii şi alta "intimă" pentru cupluri.

TEHNOLOGIE: Robosex in 2050

Inteligenţa artificială se dezvoltă pe zi ce trece. Tehnologia a atins un nivel atăt de inalt, incăt in viitor se va ajunge la sex cu roboţi. In cartea "Sex cu roboţi: Evoluţia relaţiei om-robot", David Levy spune hotărăt că prin 2050 roboţii vor fi atăt de perfecţi, incăt cu greu se vor putea deosebi de oameni. In plus, "cine nu şi-ar dori să aibă un partener de sex disponibil 24/7", a adăugat Levy. "Robosex" are şi alte avantaje: nu face mofturi in privinţa aspectului, contului in bancă sau mărcii maşinii partenerului.

IPOTEZĂ: Cometele au ajutat la formarea atmosferei

Căderea cometelor pe Pămănt şi Marte ar fi putut contribui la formarea atmosferei acestor planete, potrivit analizei prafului unuia dintre aceste corpuri cereşti, prezentată intr-un studiu publicat de o echipă de cercetători francezi şi americani, informează AFP. Studiul particulelor cometei Wild2/p descoperite pe Pămănt la inceputul anului 2006 de misiunea "Stardust" a Agenţiei spaţiale americane (NASA) are in vedere gazele rare conţinute de acestea. Potrivit acestor "prime analize ale gazelor rare ale cometelor realizate vreodată in laborator", aceste elemente prezintă "similarităţi cu cele remarcate in materia organică a meteoriţilor primitivi", spun specialiştii de la Centrul naţional de cercetări ştiinţifice (CNRS) din Franţa.

JAPONIA: Alocaţii pentru animale de casă

O firmă japoneză producătoare de medicamente pentru animale a inceput să le plătească angajaţilor care au căini sau pisici o "alocaţie familială", incercănd să transmită mesajul că animalele de companie sunt tovarăşi de-o viaţă şi nu simple accesorii, relatează AP. Numărul animalelor de companie din Japonia a crescut spectaculos in contextul scăderii natalităţii, estimăndu-se că in prezent există mai mulţi căini şi pisici decăt copii cu vărsta sub 15 ani. Cu toate acestea, apreciază reprezentanţii Kyoritsu Seiyaku, circa 310.000 de căini şi de pisici sunt eutanasiaţi anual. Compania oferă salariaţilor care au căini şi pisici "alocaţii familiale" de 1.000 de yeni pe lună.

DE SĂRBĂTORI: Americanii, darnici cu animalele

Din ce in ce mai mulţi americani oferă cadouri de Crăciun şi Anul Nou animalelor lor de companie. Potrivit unui studiu, 46% dintre proprietarii de căini şi 42% dintre proprietarii de pisici le-au oferit prietenilor lor patrupezi cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă din acest an, informează Rompres. In total, in anul 2007, americanii au cheltuit circa 48 de miliarde de dolari. In mod surprinzător, această cifră ar putea reprezenta PIB-ul a 120 de ţări.

×
Subiecte în articol: magazin