x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Guess Who: Locul potrivit

Guess Who: Locul potrivit

de Roxana Ioana Ancuta    |    29 Ian 2010   •   00:00
Guess Who: Locul potrivit

"Am lansat piesa asta cu gândul că poate lumea îşi va mai deschide puţin mintea înaintea alegerilor"

• Piesa ta, "Locul potrivit", nu numai că e un succes veritabil, dar i-a uns pe suflet pe mulţi... De ce nu eşti în locul potrivit?

Laurenţiu Mocanu: Ca teritoriu, mă aflu în locul potrivit, avem o ţară frumoasă, dar un turism prost făcut, la fel ca multe alte probleme cu care se confruntă România. Asta a vrut să transmită expresia "nu ne-am născut în locul potrivit". Faptul că a fost bine primită de public este dovada că mesajul a fost perceput şi de o altă categorie de oameni (mase) care s-au identificat cu probleme actuale.

 

• Care este povestea piesei?

Am descoperit piesa originală - "Noi în anul 2000" acum trei ani (compusă de Horia Moculescu în 1978, pe textul lui Mihai Maximilian) şi mi-a plăcut foarte mult ideea de a face o antiteză între perioada comunistă şi zilele noastre. Şi-apoi, având în vedere faptul că se apropia perioada alegerilor şi împlinirea a 20 de ani de la revoluţie, mi s-a părut "momentul potrivit" să lansez piesa cu gândul că poate lumea îşi va mai deschide puţin mintea şi poate, cine ştie, va lua decizii mai înţelepte...

 

• Horia Moculescu ce reacţie a avut vizavi de "Locul potrivit"?

Ne-am întâlnit şi am discutat întâi despre piesă, iar reacţia dumnealui a fost una bună... M-a felicitat şi mi-a urat succes. Şi mi-a prins bine. :)

 

• Ce făceai în 2000?

Începeam să cânt, sau, cel puţin, să îmi doresc asta. Aveam 14 ani, eram un puşti visător, şi uite că nu m-am lăsat şi nici nu cred că se va întâmpla să mă las de cântat prea curând. Cam asta se întâmpla cu mine în 2000.

 

• Legat de videoclip, aş spune că e... clipul potrivit la locul potrivit...

Da... videoclipul este regizat de Marian Crişan, un om foarte apreciat în domeniul lui..., iar de producţie s-a ocupat Vlasti, ceea ce a inclus şi găsirea pianistului şi a copiilor. Încă un lucru, în videoclip apare şi campioana mondială la gimnastică aerobică, Laura Cristache.

 

• Uniformele de pionier de unde le-aţi luat?

Filmările au avut loc la Buftea, pe platourile Media PRO, de unde s-au închiriat şi costumele. Au cam de toate pe acolo.

 

• Nu ai prins perioada pionierilor...Te-ai născut în ‘86.

Cu toate astea, nu m-a împiedicat nimic să mă informez asupra trecutului şi nici să nu realizez că în 2010 avem hipermarket-uri pline cu banane, iar pe dulap nimic... (cu exagerarea de rigoare).


• Ai vrea să pleci din ţară?

Aş vrea să călătoresc, dar de mutat în nici un caz. Repet, avem o ţară frumoasă, unii oameni o strică.

 

• Care este locul potrivit pentru tine?

Acasă.

×
Subiecte în articol: vedete