x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Guillermo del Toro ar putea regiza partea a şaptea a seriei "Harry Potter"

Guillermo del Toro ar putea regiza partea a şaptea a seriei "Harry Potter"

de Jurnalul National    |    01 Noi 2007   •   00:00

Guillermo del Toro, autorul filmului fantastic "Labirintul lui Pan", recompensat cu trei premii Oscar şi şapte premii Goya, a declarat că este interesat să regizeze cea de-a şaptea şi ultima parte a francizei "Harry Potter", informează thehollywoodnews.com, citat de Mediafax.


Guillermo del Toro, autorul filmului fantastic "Labirintul lui Pan", recompensat cu trei premii Oscar şi şapte premii Goya, a declarat că este interesat să regizeze cea de-a şaptea şi ultima parte a francizei "Harry Potter", informează thehollywoodnews.com, citat de Mediafax.

           Del Toro a mai primit, in trecut, o ofertă de a regiza un film "Harry Potter", dar a refuzat, pentru că a dorit să se concentreze asupra altor proiecte mai personale.

           De data aceasta insă, regizorul s-a răzgăndit şi spune că este foarte interesat să regizeze "Harry Potter and the Deathly Hallows"/ "Harry Potter şi talismanele morţii".

           "Au mai venit la mine o dată, pentru partea a treia", a declarat Del Toro pentru site-ul ComingSoon.net, referindu-se la "Harry Potter şi prizonierul din Azkaban".

           "Cănd am citit cărţile, inainte ca filmele să fie realizate, mi-am adus aminte de Charles Dickens. Romanele sunt foarte dickensiene. Situaţia lui Harry Potter imi aminteşte foarte mult de Pip din «Marile speranţe». Sunt la fel de adănci, mai corozive, dar au fost adaptate foarte diferit in primele două filme care au apărut. Erau atăt de strălucitoare şi vesele şi pline de lumină, incăt nu am fost interesat", a mai spus Del Toro.

          Â

Filmele au devenit din ce in ce mai intunecate, iar Del Toro a declarat că, dacă i se va mai face o ofertă, se va găndi serios la ea.

           "Harry Potter and the Deathly Hallows", cel de-al şaptelea şi ultimul volum al seriei aventurilor micului vrăjitor, a devenit cartea cu cele mai rapide vănzări din istorie, după ce a fost lansată in limba engleză in aproape intreaga lume in iulie. In primele 24 de ore, numai in Marea Britanie şi in Statele Unite s-au văndut peste 11 milioane de copii.

           Hollywoodul şi, mai ales, compania de producţie Warner Bros au avut mult de căştigat de pe urma filmelor bazate pe saga creată de romanciera britanică J.K. Rowling. Primele patru filme au avut incasări de peste 3,5 miliarde de dolari in lume.

           Al cincilea film al seriei, "Harry Potter şi Ordinul Phoenix", a devenit filmul cu cele mai mari incasări in prima zi de lansare, atăt in America de Nord, căt şi in Europa, din istoria studiourilor de producţie Warner Bros.

           Cel de-al şaselea lungmetraj, "Harry Potter şi Prinţul Semipur", va fi lansat la sfărşitul lui noiembrie 2008.
×
Subiecte în articol: magazin harry potter harry potter toro