x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Gwyneth Paltrow: Perioada de după naşterea lui Moses, una dintre cele mai negre din viaţa mea

Gwyneth Paltrow: Perioada de după naşterea lui Moses, una dintre cele mai negre din viaţa mea

23 Iul 2010   •   00:00
Gwyneth Paltrow: Perioada de după naşterea lui Moses, una dintre cele mai negre din viaţa  mea

Gwyneth Paltrow a găsit tăria să povestească astăzi despre cât de greu i-a fost să se bucure de maternitate, din cauza depresiei post-natale, scrie Daily Mail. Actriţa spune că perioada de după naşterea lui Moses a fost "una dintre cele mai întunecate şi mai dureroase" din viaţa sa.



Gwyneth Paltrow, căsătorită cu starul rock Chris Martin, liderul grupului Coldplay, şi-a amintit cât de fericită a fost după naşterea primului lor copil, Apple, în mai 2004. Însă cu Moses, născut după numai 23 de luni, experienţa a fost total diferită. Actriţa de 37 de ani spune: 'Când s-a născut Moses, în 2006, credeam că voi trece prin aceeaşi perioadă de euforie ca prima dată, când se născuse fiica mea, cu doi ani mai devreme. Dar deodată m-am trezit într-una din cele mai întunecate şi dureroase perioade din viaţa mea. Timp de cinci luni am avut ceea ce se numeşte depresie post-natală şi, de atunci, am vrut să ştiu mai multe despre acest subiect. Am vrut să ştiu nu numai din punct de vedere hormonal sau ştiinţific, ci şi de ce atâtea dintre noi trec prin aşa ceva, şi să cunosc lucrurile şi din perspectiva altor femei care au trăit această experienţă.'

Gwyneth Paltrow, care a câştigat un premiu Oscar pentru rolul din 'Shakespeare in Love', a făcut aceste comentarii în buletinul ei săptămânal, numit Goop, de pe internet. Mărturisirile ei intervin la câteva zile după ce a fost fotografiată bucurându-se de o zi la plajă, alături de cei doi copii, la Hamptons, New York, notează Agerpres.

Dar ea a mai trecut prin depresii şi cu alte ocazii. În 2003, la un an de la moartea tatălui ei, Bruce Paltrow, a mărturisit că a avut o depresie. 'Câteva zile mă simţeam bine şi apoi, trei sau patru zile, intram într-o depresie adâncă', mărturiseşte ea, adăugând: 'Dar am continuat să merg înainte. Nu ştiam ce altceva puteam face. Am încercat să fac faţă la ceea ce simţeam şi să nu mă prăbuşesc.' Gwyneth Paltrow a fost alături de tatăl său în octombrie 2002, când acesta a murit în urma unui atac de inimă. După aceea, şi-a revenit, continuându-şi cariera şi turnând două filme.

Actriţa a povestit altădată că a fost deprimată şi după ruperea logodnei cu Brad Pitt, în 1997.

Potrivit Royal College of Psychiatrists, una din zece femei suferă de depresie post-natală

×
Subiecte în articol: magazin