x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Haiduci şi domniţe la Palatul Mogoşoaia

Haiduci şi domniţe la Palatul Mogoşoaia

de Oana-Maria Baltoc    |    18 Iul 2008   •   00:00

Nuntă mare sîmbăta aceasta, 19 iulie, la Palatul Mogoşoaia. Doru Isăroiu, solistul trupei Parlament, şi moderatoarea emisiunii “Animus şi anima” de pe B1 TV, psihologul Nicoleta Vascan, îşi vor jura iubire veşnică



Nuntă mare sîmbăta aceasta, 19 iulie, la Palatul Mogoşoaia. Doru Isăroiu, solistul trupei Parlament, şi moderatoarea emisiunii “Animus şi anima” de pe B1 TV, psihologul Nicoleta Vascan, îşi vor jura iubire veşnică în prezenţa naşilor de cununie, Ana Birchall, purtător de cuvînt al PSD Bucureşti, şi soţul ei, Martyn. Nicoleta şi Doru sînt împreună de mai bine de doi ani, moment în care au realizat că sînt făcuţi unul pentru celălalt. Chiar dacă nunta va fi simplă, petrecerea şi costumaţia mirilor şi a naşilor vor fi inspirate de epoca medievală şi de legendele cu haiduci şi domniţe, ne-a povestit viitoarea doamnă Isăroiu. “La ora 15:00, o să vin cu caleaşca, împreună cu Doru, iar doi prieteni ne vor aştepta, îmbrăcaţi în haine medievale, şi vor suna ­ cu trompeta ­ intrarea noastră în palat. Apoi, vom urca la balcon, toată lumea va sta pe scaun şi va urmări cununia civilă. După acest moment, se vor servi, tot aici, aperitive haiduceşti, pîine, sare, ţuică şi vin. Urmează cununia religioasă, la bisericuţa palatului, oficiată de părintele nostru duhovnic, de la Mănăstirea Radu Vodă. La primirea invitaţilor şi la cununia civilă, vom avea un saxofonist care va asigura fundalul sonor.” După ce se va încheia una dintre cele mai frumoase zile din viaţa celor doi, urmează un alt moment cel puţin la fel de plăcut ­ luna de miere. Mirii îşi doresc să se răsfeţe şi să se relaxeze într-un loc cu totul diferit, unde cu greu mai ajungi a doua oară: Brazilia, Zanzibar sau India.


MAMĂ SPIRITUALĂ. Ana Birchall este la rîndul ei foarte emoţionată, fiind pentru prima oară cînd ea şi soţul vor fi naşi la o nuntă: “Am fost rugaţi şi altă dată să cununăm. Însă de data aceasta am simţit că trebuie să facem acest lucru. Eu sînt prietenă cu mama lui Doru, o femeie plină de viaţă, cu care am legat o prietenie la prima vedere. Însă am ajuns în ipostaza de naşă abia după ce am fost invitată la «Animus şi anima», emisiunea Bellei, cum îi spun eu Nicoletei. Atunci am şi aflat că ea şi Doru se vor căsători, pentru ca după ceva timp să mă sune mama lui Doru şi să-mi spună că Nicoleta şi Doru se cam fîstîcesc şi nu îndrăznesc să-mi ceară să le fiu naşă împreună cu Martyn. Atît a trebuit. De 8 martie am sunat-o pe Nicoleta şi am întrebat-o dacă i-ar face plăcere să le fim naşi de cununie. A fost extrem de fericită şi nu-i venea să creadă că de Ziua femeii şi-a găsit mama spirituală, aşa cum mi-a mărturisit la acel moment”, ne-a povestit emoţionată Ana Birchall.
 

UN ENGLEZ LA PALAT. Atît mireasa, cît şi naşa vor purta la nuntă rochii realizate de o bună prietenă, Cosmina Englezian (creatoarea brandului de lenjerie intimă “Passion du Brasil”), ţinute care să aducă aminte de costumaţia domniţelor din vremuri străvechi. “Rochia mea va fi de culoarea spicului de grîu şi cu dantelă neagră, cea a miresei crem cu alb şi cu trenă foarte lungă, iar fiul meu, Andrew, va fi costumat în haiduc. Numai soţul meu, ca un englez desăvîrşit, va veni îmbrăcat la costum. Nu l-am putut convinge să fie în ton cu noi. Ştiu că Nicoleta va avea parte de o mulţime de surprize pregătite de Doru, iar la nuntă va cînta Nicolae Voiculeţ cu taraful său şi trupa Tabasco”, ne-a mărturisit naşa.
Căsătorită de 10 ani cu Martyn Birchall, un englez din cale-afară de politicos, doamna purtător de cuvînt este exemplul perfect în căsnicie pentru finii ei: “Sîntem şi acum îndrăgostiţi ca în prima zi şi simt şi acum fiori cînd mă aflu în prezenţa soţului meu. Ne-am căsătorit la 5 noiembrie 1998 la Biserica Sf. Elefterie din Bucureşti, moment în care soţul meu a trecut la religia ortodoxă. Avem un băiat în vîrstă de 7 ani, Andrew, şi cît de curînd vrem să-i facem şi o «frăţioară», aşa cum ne tot ruga cînd era mai mic, pentru că vedea că toţi colegii lui aveau cîte o soră. În cei 10 ani de cînd sînt căsătorită, Martyn m-a făcut de fiecare dată să mă simt deosebită şi apreciată.”


GREU DE CONVINS. “Povestea noastră de dragoste a fost şi rămîne şi în continuare deosebit de frumoasă”, şi-a amintit naşa Nicoletei începuturile relaţiei cu Martyn. “Ne-am cunoscut în vara lui 1997, în timpul unei întîlniri de afaceri, unde am observat că unul dintre tipi mă privea insistent. Martyn, pentru că despre el era vorba, m-a sunat în aceeaşi seară ca să mă întrebe dacă nu ne putem vedea a doua zi la ora 17:00, lucru care m-a indignat. L-am refuzat pe motiv că aveam o petrecere la serviciu, dar nu s-a dat bătut cu una, cu două. M-a sunat la muncă zi de zi, timp de o lună, pînă cînd secretara mea mi-a spus că trebuie să se ducă la biserică şi să ceară iertare pentru că niciodată nu a minţit atît de mult. Dar norocul meu a fost că Martyn a fost insistent. Ba chiar şi-a dat demisia şi a venit în România. M-am trezit cu el la uşă, încărcat cu o mulţime de bagaje. Bineînţeles că l-am trimis la hotel în seara aia, dar a doua zi la ora 7 dimineaţa venise la mine acasă cu o pungă plină cu bunătăţi ca să mă invite la micul dejun. Eu sînt convinsă că am parte de căsnicia fericită pe care au avut-o şi părinţii lui Martyn. Din păcate, mama soţului meu nu se mai află printre noi. Tot ce pot să spun e că atunci cînd fundaţia unei relaţii este trainică, cu siguranţă şi căsnicia va fi una fericită.”


DUPĂ NUNTĂ, BOTEZ. Fericirea viitoarei naşe nu a fost umbrită nici de farsa de prost-gust pe care cineva, probabil cu gînd de răzbunare, i-a făcut-o ei şi soţului în luna mai a acestui an, cînd la Judecătoria Sectorului 1 a fost înregistrată o cerere de divorţ pe numele ei. “Nici pînă în ziua de azi nu am aflat cine a făcut acest gest, însă am eu bănuielile mele. O astfel de măgărie nici măcar nu merită să mai fie comentată”, spune purtătorul de cuvînt al PSD Bucureşti, lăsînd la o parte gîndurile negre şi pregătindu-se pentru ziua de sîmbătă. “Oricum, după nunta lui Doru şi a Nicoletei, aştept să fim chemaţi şi la botez”, mai spune naşa ca îndemn pentru tinerii căsătoriţi. 

×
Subiecte în articol: doru party time martyn