x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Haina lui John Lennon, de zece ori mai scumpă decât jacheta roşie a lui Michael

Haina lui John Lennon, de zece ori mai scumpă decât jacheta roşie a lui Michael

09 Noi 2010   •   00:00
Haina lui John Lennon, de zece ori mai scumpă decât jacheta roşie a lui Michael

Daca dispuneţi de aproxmativ 200.000 de dolari şi nu ştiţi ce să faceţi cu ei, atunci ar trebui să ştiţi că pentru această sumă puteţi intra în posesia unei haine militare ce a aparţinut lui John Lennon.



Specialiştii casei de licitaţii Julien din Beverly Hills estmează că acesta va fi preţul la care va ajunge obiectul vestimentar, după ce va fi scos la licitaţie la începutul lunii decembrie.

Haina, cu trese albe şi aurii a fost purtată prima dată de Lennon în 1966 la o şedinţă foto pentru revista Life. Modelul ei a inspirat costumele pe care membrii Beatles le-au îmbrăcat pentru fotografia copertei albumului "Sgt. Pepper". "Se întâmplă rar ca un articol vestimentar purtat de John Lennon să apară la licitaţie", a afirmat Darren Julien, adjudecătorul casei de licitaţii, pentru Reuters. Un alt costum pe care Lennon l-a purtat pentru fotografia copertei albumului "Abbey Road", a fost vândut în 2005 pentru 120.000 de dolari.

In cadrul aceleiaşi licitaţii dedicate culturii pop se regăsesc şi trei haine care au aparţinut lui Michael Jackson. Prima este o haină neagră cu epoleţi pe care megastarul a purtat-o la aniversarea zilei de naştere a lui Nelson Mandela, în 1996. Celelalte două - una roşie de tipul celei celebre purtate pentru videoclipul "Beat It" iar ce-a de-a doua în turneul "Bad" la sfârşitul anilor '80. Toate trei sunt estimate a ajunge la un preţ final cuprins între 10.000 şi 30.000 de dolari.

Un alt obiect cel puţin ieşit din comun care va intra în licitaţie este un costum de piele din două piese croit pentru cimpanzeul lui Michael Jackson, Bubble, estimat la un preţ cuprins ântre 2.000 şi 4.000 de dolari. Jumătate din sumă va fi folosită pentru întreţinerea şi îngrijirea cimpanzeului, care acum se află într-o rezervaţie din Florida.

×
Subiecte în articol: lumea