x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Hall of Fame - Nazişti, mai importanţi decît Schumi

Hall of Fame - Nazişti, mai importanţi decît Schumi

de Jurnalul National    |    08 Mai 2008   •   00:00


Responsabilii mişcării sportive din Germania au declanşat o controversă aprinsă, după ce au inclus într-un panteon online al sportivilor legendari ai ţării cinci foşti membri ai Partidului Nazist, dar i-au omis pe celebrul şofer de Formula 1 Michael Schumacher şi pe jucătorul de tenis Boris Becker.


Responsabilii mişcării sportive din Germania au declanşat o controversă aprinsă, după ce au inclus într-un panteon online al sportivilor legendari ai ţării cinci foşti membri ai Partidului Nazist, dar i-au omis pe celebrul şofer de Formula 1 Michael Schumacher şi pe jucătorul de tenis Boris Becker. Panteonul, un Hall of Fame care cuprinde 40 de mari sportivi, a fost alcătuit de Deutsche Sporthilfe şi a fost inaugurat, la începutul acestei săptămîni, de preşedintele german Horst Köhler. Scopul său oficial este acela de a-i încuraja pe tineri să facă sport, informează Rompres. Mass-media locale au numit însă proiectul 'Hall of Shame' (shame = ruşine), întrucît pe listă au fost incluşi cinci foşti membri ai Partidului Nazist, printre care şi antrenorul echipei de fotbal a celui de-al treilea Reich, Sepp Herberger. Ceilalţi patru sunt: Josef Neckermann, campion olimpic la echitaţie, Willi Daume, fost membru al Comitetului Olimpic Internaţional, atletul Rudolf Harbig şi ciclistul Gustav Kilian.

Hall of Fame-ul german nu l-a uitat pe Franz Beckenbauer şi alături de acesta a mai recunoscut meritele altor şapte sportivi aflaţi în viaţă, însă i-a omis pe Boris Becker, cîştigător de trei ori al Wimbledon-ului, Steffi Graf (şapte titluri la Wimbledon) şi pe Michael Schumacher, de şapte ori cîştigător al campionatului de Formula 1. Panteonul nu include nici două celebre victime ale regimului nazist: Albert Richter, campionul de ciclism care l-a înfuriat pe Hitler pentru că a refuzat să poarte svastica pe tricou şi Werner Seelenbinder, luptătorul executat de nazişti în 1944 pentru legăturile sale cu rezistenţa anti-nazistă. Juriul, condus de Wolfgang Schäuble, ministrul german de interne, a fost format din oficiali sportivi şi jurnalişti.

 

 

 

×
Subiecte în articol: magazin