x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Hillary şi Michelle, Prime Doamne mai deştepte decât soţii lor

Hillary şi Michelle, Prime Doamne mai deştepte decât soţii lor

de Sînziana Stancu    |    24 Sep 2010   •   00:00
Hillary şi Michelle, Prime Doamne mai deştepte decât soţii lor
Sursa foto: /AFP Photo



În faţa unui public numeros, preşedintele american, Barack Obama, l-a tachinat pe fostul şef de la Casa Albă, Bill Clinton, spunând că este căsătorit cu "cineva mai deştept" decât el.

Ceea ce s-a produs, de fapt, la discursul de început al conferinţei anuale "Iniţiativa Clinton", desfăşurată joi, au fost de fapt complimente publice aduse de doi şefi de stat americani soţiilor lor de excepţie.

Provocarea a venit din partea lui Obama, care a spus câteva cuvinte de introducere la discursul pe care urma să-l ţină soţia lui, Michelle. "Bill Clinton ştie ce înseamnă să fii căsătorit cu cineva care este mai inteligent, mai frumos, cineva care impresionează puţin mai mult decât dumneavoastră în general", i-a spus Obama lui Clinton, referindu-se, evident, la fosta "Primă Doamnă" a Statelor Unite, Hillary, care îi fusese şi adversară în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2008, iar după ce Obama a câştigat cursa, a intrat în echipa lui, ca şefă a diplomaţiei americane.

Şeful Casei Albe a continuat ceva mai pe larg cu exemplele personale, spre amuzamentul audienţei formate din directori de companii şi diferiţi alţi lideri, invitaţi la conferinţa ce are drept scop lansarea de acţiuni, inclusiv de strângere de fonduri, pentru confruntarea cu provocările globale, relatează AFP.

"De când Michelle şi cu mine am început să ne întâlnim în urmă cu 22 de ani, toţi cei pe care îi cunosc şi care au venit să mă vadă din când în când mi-au spus: «Ştii, Barack, tu eşti formidabil, te iubesc mult, dar soţia ta este cu adevărat cineva»", a povestit Obama, adăugând că este de acord cu ce îi spuseseră prietenii. "Au dreptate. Sunt fericit că Michelle nu a candidat pentru acelaşi post ca şi mine. Ea m-ar fi învins cu siguranţă", s-a lăsat el "mai prejos", încheind cu o altă destăinuire: "Chiar şi azi, nu înţeleg întotdeauna cum am reuşit să o conving să se căsătorească cu mine, dar ştiu că sunt omul cel mai norocos din lume".

×
Subiecte în articol: lumea